Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

НАТО очікує найгіршого сценарію в Україні

Країни НАТО опрацьовують різні сценарії розвитку подій в Європі у зв’язку з російською агресією в Україні.

Про це заявила голова оборонного відомства Норвегії Іне Еріксен Серейде, яка виступила із заявою за підсумками дводенної зустрічі в Осло міністрів оборони восьми північноєвропейських держав.

«Країни НАТО роблять те, що й повинні робити члени військового і політичного альянсу. Ми готуємося, у тому числі й до тих подій, які, як ми сподіваємося, не стануться. Готуємося до гіршого. Це важливо, оскільки ми не хочемо допустити можливості розвитку кризових сценаріїв», – зазначила Серейде.

За словами міністра, під час зустрічі представники кількох держав висловили побоювання з приводу збільшеної активності російських збройних сил біля своїх кордонів, яку вони сприймають як «перевірку власної обороноздатності».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Норвегія, своєю чергою, відзначає збільшення присутності російських військових в Арктиці, і хоча «безпосередньої загрози з російського боку», за словами Серейде, у норвезькому оборонному відомстві не бачать, цю ситуацію «не можна залишати без уваги», заявила вона.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності