Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Нацбанк закриває ще три банки

Нацбанк відніс Укрбізнесбанк до категорії неплатоспроможних, а також прийняв рішення про ліквідацію та відкликання ліцензії ще двох банків.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Як пояснив перший заступник голови Нацбанку Олександр Писарук, раніше в Укрбізнесбанку був введений особливий режим контролю шляхом призначення куратора, потім він був віднесений до категорії проблемних. Однак власники і керівництво фінансової установи не розробили і не подали до НБУ план фінансового оздоровлення, у зв‘язку з чим банк визнали неплатоспроможним.

Крім того, НБУ прийняв рішення про ліквідацію та відкликання ліцензії Терра банку і КБ Актив-банк. У зв’язку з погіршенням показників діяльності ПАТ «Терра банк» НБУ ввів з середини липня 2014 особливий режим контролю за його діяльністю шляхом призначення куратора. На початку серпня регулятор визнав банк проблемним, а згодом — неплатоспроможним і ввів тимчасову адміністрацію. Розглянувши пропозицію Фонду по ліквідації неплатоспроможного ПАТ «Терра банк», правління Нацбанку прийняло рішення про ліквідацію та відкликання його банківської ліцензії з 24.12.2014.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У ПАТ «КБ Актив-банк» з квітня погіршувався фінансовий стан, що було пов‘язано з незадовільною якістю активів, що спричинило проблеми з ліквідністю і невиконання зобов’язань перед вкладниками і кредиторами. Після перевірки банк визнали проблемним, а потім неплатоспроможним. «Протягом встановленого строку Фондом гарантування вкладів фізосіб здійснювався пошук інвесторів або приймаючого банку. Однак якість активів ПАТ «КБ «Актив-банк» була незадовільною, і знайти шляхи його оздоровлення не вдалося. Єдиним можливим варіантом є ліквідація банку», — сказав Писарук.

Зазначимо, у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб не виключають визнання неплатоспроможними до 10 банків до кінця 2014 року.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності