Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Біопаспорт в Україні буде одним з найдешевших у Європі, — поліграфкомбінат «Україна»

Вартість біометричного паспорта в Україні є однією з найнижчих у Європі, а подальше її зниження призведе до неприпустимого погіршення рівнів захисту.

Про це повідомило держпідприємство “Поліграфічний комбінат “Україна”.

“Біометричний паспорт виробництва поліграфкомбінату “Україна” коштує 261 грн (або 13,95 євро за офіційним курсом 18,7 грн/євро). Якщо відмовитися від одного-двох рівнів захисту, бланк стане ще дешевшим, але навряд чи європейські експерти схвалять подібну економію “, – зазначила прес-служба ПК” Україна “.

На комбінаті нагадали, що кілька років тому МЗС України виробив процедуру закупівлі біометричного паспорта в одного постачальника, і тоді консорціум ЄДАПС запропонував державі бланк згаданого документа за 330 грн, що відповідало 31,25 євро за курсом 10,56 грн/євро. При цьому документ мав набагато менше ступенів захисту, ніж нинішній паспорт, підкреслили в прес-службі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згідно з офіційними джерелами, на які посилається ПК “Україна” у своїй відповіді, жителю Грузії паспорт обходиться в 44 євро, Австрії – 76 євро, Вірменії – 119 євро, Великобританії – 88 євро, Італії – 44,6 євро, Литви – 48 євро, Польщі – 33,6 євро.

“При оформленні біометричного паспорта в Державній міграційній службі українець – з усіма зборами та платежами – повинен заплатити 518 грн (27,7 євро за курсом 18,7 грн/євро)”, – нагадали в ПК “Україна”.

Коментуючи інформацію в окремих ЗМІ, що в Молдові вартість паспорта нібито становить всього 7 євро, в прес-службі представили посилання на сайт реєстратора це країни, згідно з яким для отримання закордонного паспорта громадянину Молдови необхідно заплатити 700 лей (або 37 євро).

“Тому всі розмови деяких “аналітиків” про вартість молдавського паспорта в 7 євро є некомпетентними”, – стверджує прес-служба ПК “Україна”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності