Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ЗАКРИТІ БОМБОСХОВИЩА ПІД ЧАС АТАК НА КИЇВ, – Президент повинен покарати винних (відео)

Чоловік однієї із загиблих розповів деталі трагедії в Деснянському районі Києва під час ракетної атаки московитських окупантів у ніч на 1 червня (перед цим кацапи уже кілька ночей поспіль атакували столицю дронами). Чоловік повідомив, що його сім’я прийшла до укриття після оголошення повітряної тривоги, але воно виявилося закрите.

“Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили і все. Люди стукали, дуже довго стукали. Були жінки, діти, але ніхто не відкрив”, – розповів місцевий житель Ярослав у коментарі “Суспільне”.

Він зазначив, що його дружина з дитиною залишилися біля укриття, а він сам побіг до іншої частини будинку, щоб знайти людину, яка відкрила б укриття, і саме в цей момент “прилетіло”.

За словами місцевих жителів, уламки впали через 10 хвилин після оголошення повітряної тривоги.

Крім дружини Ярослава, загинули ще дві людини, в тому числі дитина, а більше десяти осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Уламки також впали на дитячу поліклініку, поруч пошкоджені будівлі.

У ніч на четвер, 1 червня 2023 року, в Києві та багатьох областях України оголосили повітряну тривогу. У столиці та Київській області лунали вибухи – працювала ППО.

О 3:19 мер Києва Віталій Кличко повідомив про виклик з Дніпровського району міста. Туди попрямували відповідні служби. Вибухи прогриміли і в інших районах столиці.

Пізніше начальник Київської міської Військової адміністрації Сергій Попко заявив, що під час атаки росіяни, ймовірно, застосували крилаті ракети балістичного типу. Всі виявлені цілі були збиті засобами ППО.

У свою чергу в Генеральний штабі ЗСУ повідомив, що удари по столичному регіону були нанесені ракетами типу “Іскандер”. 10 з 10 ракет були знищені.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності