Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Від наслідків укусу кліща не застраховані навіть зірки…

Зірка Дизель Шоу, комедійна акторка Вікторія Булітко розповіла про укус кліща, після якого їй діагностували хворобу Лайма.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Instagram.

Булітко поділилася, як місяць тому вона з друзями відпочивала на Закарпатті і коли пішла по гриби в ліс, її вкусив кліщ. Акторка викликала швидку, щоб витягти кліща, але так і не здала аналізи, бо почувалася добре. Згодом друзі вмовили її пройти необхідне обстеження, але аналізи були в нормі.

«Я легковажно поставилася до укусу кліща. І через місяць ця історія мене наздогнала. Приблизно в той час, як я пішла здавати аналізи, мені здалося, що мене вкусив комар. Воно свербить, я почухала. А потім пляма почала роздуватися. Але я пам’ятаю, що мене комар не кусав. І так один день, другий, а цих укусів, типу комариних, з’являється більше й більше. Якщо не чухаєш, вони пропадають. Потім з’являються ще. Я вже поміняла постіль, думала, може алергія на порошок. Починаю стежити, що мене може вкусити, і тут я розумію, що щось не те…» — розповіла вона.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Після відвідин дерматолога Булітко здала розгорнутий аналіз на бореліоз (хвороба Лайма), і результат виявився позитивним. Вона має пройти 28-денний курс лікування антибіотиками.

Нагадаємо, що кліщі із собою несуть ще одну небезпечну для здоров’я і життя хворобу – кліщовий енцефаліт та значно рідше анаплазмоз, бабезіоз, туляремія та рикетсіози. Тому легковажити з укусами цих небезпечних комах в жодному разу не можна, а слід звертатися до інфекціоністів…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності