Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Республіканці вимагають кращої зброї для ЗСУ для продовження “Курської операції”

Двопартійна делегація із США під час офіційного візиту до Києва прокоментувала події у Курській області рф, підтримавши дії Сил оборони України.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, сенатор Річард Блументаль заявив, що операція ЗСУ на Курському напрямку – історична.

«Сьогоднішній день – це день надії, більшої надії, ніж я бачив під час усіх моїх поїздок сюди. Прорив у напрямку Курська – історичний. Це сейсмічний прорив. Це хороша, велика новина, яка обіцяє ще більше потенційних проривів… Але головна новина в тому, що Україна в росії. Вона переносить боротьбу на територію росії», – зазначив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Блументаль вважає, що українська операція на Курському напрямку змусить росію перекинути туди війська з інших місць фронту.

Своєю чергою сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем також похвалив українські сили за операцію у Курській області.

«Що я думаю про Курськ? Сміливо, блискуче, красиво. Так тримати!», – сказав Грем.

Водночас обидва сенатори звернулися до адміністрації президента США Джо Байдена із закликом зняти обмеження щодо використання наданої Україні американської зброї.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Дозвольте цим людям воювати. Дайте їм зброю, необхідну для перемоги у війні, яку вони не можуть собі дозволити програти. Що стосується F-16, все це дуже довго, вони вже в Україні, так дайте можливість їх використовувати. Давайте тренувати українських пілотів», – зазначив Грем.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що під контролем ЗСУ знаходиться близько 1000 квадратних кілометрів території рф.

Втрату 28 населених пунктів визнав під час наради у путіна губернатор Курщини Олексій Смирнов.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності