Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

На Львівщині відкрили родовище газу

Минулого тижня на Львівщині урочисто відкрили родовище природного газу. Крехівське родовище розташоване у Жидачівському районі і, за попередніми оцінками експертів, може містити близько 150 млн. метрів кубічних газу.

Крехівське родовище розташоване за 16 км від Жидачева. Неподалік нього також знаходяться в експлуатації Тейсарівське, Любешівське та перше в Україні Дашавське газові родовища.

Як зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка, відкриття родовища – дуже важлива подія не тільки для Львівщини, а й для всієї України.

«Газове родовище, яке геологи шукали протягом багатьох років, у 2015-му вдалося не лише відкрити, а й розпочати промисловий видобуток газу… Геологи говорять, що натрапили на одне з найбільших родовищ мезозойської епохи. Це відкриває можливість серйозного видобутку газу», – повідомив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами очільника області, Крехівське родовище підключать до загального магістрального трубопроводу, який входить до ГТС України.

Роботи на цьому родовищі на 100% велися за кошти приватних інвесторів. У нього інвестували 50 млн. грн. Як повідомив представник групи інвесторів Степан Козицький, це останнє за 40 років газове родовище, яке знайдено у відкладеннях мезозойського періоду.

«Розвідка родовища почалася у серпні 2014 року. Після досліджень тут пробурили свердловини, збудовано 8 км газопроводів, встановлення газорозподільної станції.

Попередня оцінка запасів – близько 150 млн. куб. метрів газу. Сьогодні родовище вважається менше за середнє, але воно лише на першому етапі розвитку. Щоб остаточно розвідати запаси, потрібно зробити близько 15-20 свердловин», – повідомив Степан Козицький.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він наголосив, що відкриття Крехівського родовища – маленький крок у напрямку енергетичної незалежності нашої держави.

«У нас ще є родовища, які можна відкривати. Зупинятися ми не збираємося, тому цього року плануємо пробурити ще дві розвідувальні свердловини», – зазначив представник інвесторів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності