Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Увага! Малярія на Львівщині!

У двох мешканців Дрогобича, що на Львівщині лікарі діагностували малярію. Обидва чоловіки працювали за кодоном у Анголі та Судані. Хворобу у них виявили після повернення до України.

Наразі життю людей нічого не загрожує. Вони пролікувалися в інфекційній лікарні та наразі виписані додому. За словами медиків, щороку в Україні виявляють випадки малярії. Торік у Львівській області малярію діагностували у чотирьох пацієнтів. Медики радять людям, які їдуть у тропічні країни, вживати для профілактики протималярійні препарати.

Нагадаємо, що малярія (с. в. італ. mala – ​«погане» і італ. aria – ​«повітря»), раніше відома як болотна лихоманка – ​інфекційне захворювання, що передається людині при укусах комарів роду Anopheles (в переважній більшості випадків так званих «малярійних комарів»). Перебіг хвороби супроводжується гарячкою, ознобом, потом, спленомегалією (збільшенням розмірів селезінки), гепатомегалією (збільшенням розмірів печінки) і анемією, характеризується хронічним перебігом з можливістю рецидивів.

Малярія щорічно викликає близько 350–500 мільйонів випадків захворювання і приблизно 1,3–3 мільйонів смертей людини – ​як мінімум одна смерть кожні 30 секунд. Африка на південь від Сахари відповідає за 85–90% цих випадків, значна більшість з яких відбуваються в дітей віком до 5 років. Смертність, як очікується, зросте вдвічі протягом наступних 20 років.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Ярослав Гібура

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності