Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Африканська країна третього світу розриває дипзв’язки з Україною

Республіка Малі оголосила, що розриває дипломатичні відносини з Україною – через те, що Київ нібито підтримав дії повстанців, які нещодавно розгромили колону малійських військових та російських найманців ПВК «вагнера».

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на комюніке перехідного уряду Малі.

Малійська сторона стверджує, що причетність Києва до знищення «вагнерівців» начебто визнав представник ГУР Андрій Юсов, а посол України у Сенегалі Юрій Пивоваров – відкрито підтримав ліквідацію найманців.

У комюніке уряд Малі звинувачує нашу країну у підтримці «тероризму в Африці» і оголошує про ухвалення низки рішень щодо:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

розірвання, з негайним набранням чинності, дипломатичних відносин між Республікою Малі та Україною;

звернення до «компетентних судових органів у зв’язку з зауваженнями панів Андрія Юсова та Юрія Пивоварова»;

вжиття заходів для недопущення «будь-якої дестабілізації Малі» з боку африканських держав, і зокрема з боку українських посольств, розташованих у субрегіоні.


Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ Сенегалу викликало українського посла Юрія Пивоварова, – після його допису нібито на підтримку повстанців- туарегів, які розгромили колону найманців «ПВК Вагнера» у Малі.

Наприкінці липня туареги кілька днів вели бої на півночі Малі проти найманців російської ПВК «Вагнера». В результаті вони ліквідували 84 російських терористів, а також 47 малійських військовослужбовців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зауважимо, що для «вагнерівців» це було найважчою втратою за весь час дислокації у Малі, тобто з 2021 року.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності