Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Бабська війна “об’єднаної” Європи

Повторне призначення Урсули фон дер Ляєн на посаду президентки Єврокомісії та інші рішення щодо розподілу місць у виконавчому органі ЄС не сподобалися прем’єр-міністерці Італії Джорджі Мелоні. Політикиня поскаржилася на процес під час виступу у своєму національному парламенті.

Як пише The Guardian, очільниці уряду не імпонує ситуація, коли керівні посади дісталися представникам проєвропейських центристських партій, в той час як позиція правих та євроскептиків не була врахована.

Мелоні вбачає у цьому несправедливість щодо громадян ЄС, які на виборах до Європарламенту продемонстрували зростання прихильності до правих. «Деякі політики вирішили, що народ не є достатньо зрілим для серйозних рішень», – нарікала чиновниця.

Вона також відзначила, що кадрові рішення ухвалювали люди, «які вважають олігархію єдиною прийнятною формою демократії». «Ці ж люди перетворили ЄС на бюрократичного гіганта, який керується ідеологією. А третя за чисельністю політична сила їм просто не подобається», – підсумувала гнівну промову Мелоні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що в майбутньому складі Європейської комісії італійський представник повинен бути представлений на рівні віцепрезидента цього виконавчого органу ЄС.

Нагадаємо, що під час нещодавньої зустрічі “у верхах” Макрон і Шольц втекли від Мелоні, щоб усамітнитися і домовитися про подальшу долю Урсули всупереч амбіція Джорджії…

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності