Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Бо чиновники не вчили мов і граматики, тепер українці втрачають закордонні та ID-паспорти

Українцям порадили перевірити свої закордонні паспорти після того, як частину виданих в Україні документів визнали недійсними через помилку в транслітерації. Але є ще й міжнародні водійські посвідчення!!!

Як пояснили в Державній міграційній службі України (ДМСУ), в лютому 2023 року в системі оформлення біометричних паспортних документів відбулося оновлення програмного забезпечення. Відповідно у разі різної транслітерації у паспорті для виїзду за кордон та ID-картці дійсним визнається останній оформлений документ.

«Тобто, якщо особа оформила спочатку паспорт для виїзду за кордон, а потім ID-картку з іншим написанням прізвища чи імені латинськими літерами, то закордонний паспорт буде автоматично визнаний недійсним», – йдеться в повідомленні.

Як перевірити, чи дійсний закордонний паспорт:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

По-перше, варто звірити, чи однакова транслітерація вашого імені латиницею у закордонному паспорті та ID-картці громадянина України. Якщо ви виявили розбіжності, слід звернутися до підрозділів міграційної служби, ЦНАПу чи «Паспортного сервісу», залежно від того, який саме документ потребує заміни.

По-друге, можна перевірити свій документ на сайті ДМСУ.

А ось як про цю подію у себе на сторінці пише нардеп-законотворець і фаховий юрист Ігор Фріс:

Іноді мені здається що держава створена виключно для того, щоб заважати своїм громадянам.
Матюки, погані слова та знову матюки пропускаю.
З лютого 2023 кимось (маю надію що не депутатами) було вирішено привести транслітерацію усіх документів до одного зразку.
Тобто ваші ім’я та прізвище повинно мати однакове написання латинськими літерами і у закордонному паспорті і ID-картці.
У випадку, якщо є відмінність бодай у одній літері, документ, який був виданий першим, вважається анульованим.
🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
Так, без вашого відома.
Наприклад, якщо ви в ID картці Igor, а в закондонному паспорті Ihor, то Вам точно варто перевірити дійсність документів. І будьте впевнені якщо закордонний був раніше виданий – йому гаплик.
Перевірити тут:
Кажуть, що у разі встановлення розбіжностей вам потрібно звернутися до підрозділів міграційної служби, ЦНАПу, «Паспортного сервісу» для заміни не діючого документу.
Правда не кажуть що це коштує і в який термін замінять.
Нахабство та мрак якись суцільний”.
А далі, в коментарях до свого допису, нардеп-слуга (!) Фріс повідомляє, що жертвою нововведення стала його дружина:
Щойно перевірив паспорт дружини. Гаплик. Була в закордонному Nataliya. Видали ID Nataliia. Закордонний – недійсний…
Без різниці який стандарт. Без різниці які правила написання вводять. Я категорично проти, щоб документ який посвідчує особу або право, був визнаний недійсним органом який його видає в такий спосіб. Таким чином порушується безліч прав особи що може призвести до ще більших порушень. Подумайте про тих, хто виіхав за кордон по таким документам. Зараз вони не мають офіційного документу для повернення до дому. Треш і брєд“…

Нагадаємо, 30 грудня у польському Ґданську відкрився ще один центр оформлення документів, де українці можуть зробити закордонні паспортии та ID-картки.

Також нагадаємо, що влада Кіпру продовжила ще на рік громадянам України дію статусу осіб, які перебувають під тимчасовим захистом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності