Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Болгарія звільнила своїх дітей від пропаганди ЛГБТ у школах, довівши свою християнську сутність

Президент Болгарії Румен Радев 15 серпня підписав закон про заборону «пропаганди» ЛГБТ в школах, незважаючи на заклики правозахисників накласти вето, пише болгарська служба Радіо Свобода.

Закон, який забороняє «пропаганду, заохочення або підбурювання» в системі освіти «ідей і поглядів, пов’язаних з нетрадиційною сексуальною орієнтацією та/або гендерною ідентичністю, відмінною від біологічної», буде опублікований 16 серпня.

Напередодні представники громадянського суспільства країни у відкритому листі закликали президента Румена Радева накласти вето на документ.

Ліберастичний комісар Ради Європи з прав людини Майкл ОʼФлаерті також закликав Радева не підписувати закон, додавши, що він «глибоко стурбований» забороною.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Натовпи лібераст-протестувальників зібралися 7 і 8 серпня в столиці Болгарії, Софії, після того, як 7 серпня у парламенті ухвалили поправки до Закону про дошкільну та шкільну освіту. Сотні людей вимагали відставки Радева на акції протесту в Софії 15 серпня.

Поправка була запропонована правою партією «Відродження» і підтримана 159 голосами «за», 20 «проти» і 10 «утрималися».

Депутати також проголосували за іншу поправку до закону про освіту, яка визначає «нетрадиційну сексуальну орієнтацію» як «відмінне від загальноприйнятих і усталених уявлень».

Прихильники поправок заявили, що вони відображають дух конституції Болгарії, яка передбачає, що шлюб укладається тільки між чоловіком і жінкою і ґрунтується на православних християнських цінностях.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Місцеві та міжнародні ЛГБТ-групи заявили, що формулювання болгарських законодавчих змін має схожість із законами про «ЛГБТ-пропаганду» в росії та Угорщині, які були розкритиковані правозахисними групами за порушення свободи вираження поглядів і сприяння дискримінації та зловживанням щодо ЛГБТ-людей.

Партія «Грузинська мрія» різнокольорових підготувала для внесення до парламенту законопроект «Про сімейні цінності та захист неповнолітніх» та поправки до 18 законів, що обмежують права ЛГБТ.

Парламент західноафриканської країни Гани ухвалив новий законопроєкт, який передбачає покарання у вигляді увʼязнення на строк до трьох років для будь-кого, кого визнали винним у ідентифікації себе як частини спільноти ЛГБТК+

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності