Події

Борис Джонсон прийняв католицизм, щоб одружитися втретє… Невелика приватна церемонія

Британський прем’єр-міністр Борис Джонсон минулими вихідними одружився зі своєю нареченою Керрі Саймондс на невеликій приватній церемонії, яка відбулася наприкінці бурхливого тижня, під час якого колишній помічник вищої посадової особи заявив, що він непридатний до посади.

Пара одружилася в суботу в Римокатолицькому Вестмінстерському соборі на очах перед невеликою групою друзів та сім’ї, – заявив офіс Джонсона в неділю, підтверджуючи газетні повідомлення, опубліковані протягом ночі. На фотографіях, зроблених після церемонії в саду прем’єр-міністерства, Саймондс була у довгій білій сукні та квітковій пов’язці. Джонсон одягнув темний костюм.

Прем’єр-міністр і пані Саймондс одружилися на невеликій церемонії у Вестмінстерському соборі“, – повідомили з Даунінг-стріт. – “Пара святкуватиме своє весілля з родиною та друзями наступного літа“.

Як повідомляється, подружжя надіслало сім’ї та друзям листівки із зазначенням дати на святкування 30 липня 2022 року. За чинними обмеженнями щодо коронавірусу в Англії не більше 30 людей можуть відвідувати весілля.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джонсону 56 років, а Саймондс є 33-річною інсайдеркою консервативної партії та захисницею навколишнього середовища, вони оголосили про заручини в лютому 2020 року.

Їх із Саймондс син Вілфред народився ще в квітні минулого року.

Шлюб у Джонсона вже третій. У нього є щонайменше п’ятеро дітей від попередніх стосунків.

Попередні шлюби Джонсона не завадили йому провести католицьке весілля, оскільки вони не відбулися в католицькій церкві, сказав Метт Чінері, церковний і канонічний адвокат, Times Radio.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В очах католицької церкви Борис Джонсон прокинувся минулого тижня як той, хто не був одруженим і ніколи не був одруженим, і тому він міг вільно одружитися в соборі в ці вихідні“, – сказав він.

Джонсон охрестився католиком, але ще підлітком  його заявили як члена Англійської церкви.

Останнім прем’єр-міністром Великобританії, який одружився на цій посаді, був лорд Ліверпуль в 1822 році.

Весілля відбулося після важкого політичного тижня для Джонсона.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Його колишній помічник, Домінік Каммінгс, в середу заявив депутатам, що Джонсон загрожував реакцією уряду на пандемію коронавірусу і заявив, що він “непридатний до роботи“.

Британія має найвищий показник смертності від коронавірусу в Європі – понад 128 000 чоловік, але вона також створила одну з найуспішніших програм вакцинації у світі, прищепивши 74% своїх дорослих.

У п’ятницю урядовий радник з питань етики оприлюднив свої довгоочікувані висновки щодо скандалу “готівкою за штори”, в якому Джонсону дорікали за нерозголошення того, що багатий донор Консервативної партії заплатив за ремонт офіційної резиденції прем’єр-міністра в Лондоні. Хоча пізніше Джонсон розрахувався з рахунком, розслідування виявило, що Джонсон вчинив “нерозумно”, не знаючи, звідки гроші.

Опозиційна Лейбористська партія не давала Джонсону місця для медового місяця, а один депутат від лейбористів Джон Трікетт висловив припущення, що весілля на вихідних – “хороший спосіб поховати погані новини цього тижня“.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version