Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Буданов черговою заявою вкотре “відкрив Америку”: цей раз про пригожина…

Чи треба бути начальником української розвідки і носити генеральські погони, щоб здогадатися, що Федеральна служба безпеки рф (фсб рф) отримала завдання ліквідувати ватажка терористичної групи «вагнера» євгенія пригожина?

Про цю “сенсаційну” інформацію, якою з ним мабуть поділився сам Микола Патрушев, в інтерв’ю виданню War Zone заявив начальник української розвідки Кирило Буданов.

За словами Буданова, завдання вбити екс-кухаря путіна доручили фсб.

«Ми знаємо, що завдання вбити пригожина доручили фсб. Чи будуть вони успішними в цьому? Час покаже. Так чи інакше, усі потенційні замахи на вбивство не будуть швидкими. Їм знадобиться певний час, щоб розробити відповідні підходи і досягти етапу, коли вони будуть готові до масштабної операції. Але я хотів би підкреслити, що це велике відкрите питання. Чи вдасться їм це здійснити? Чи наважаться вони виконати цей наказ?», – наче запитує у “розвідника Арестовича керівник ГУР при Міноборони Україн Буданов.

Очільник ГУР також розповів про власні відчуття від новини про початок пригожинського бунту.

«Будь-які дії, спрямовані на дестабілізацію всередині росії, корисні для України, тому в мене був хороший настрій», – уточняє головний розвідник України.

Буданов підтвердив, що українській воєнній розвідці було давно відомо про наміри здійснити подібні дії всередині росії.

«Ми не можемо говорити про їхній серйозний вплив (на війну росії проти України), адже усі ці події тривали дуже короткий період часу. Утім, була завдана певна шкода військово-космічним силам рф. По-друге, ми не очікуємо появи пвк «вагнер» в Україні як окремого суб’єкта, який виконує власні операції. І я вважаю, що цей фактор для нас доволі важливий. Тим більше, що найманці «вагнера» проявили себе більш потужною бойовою силою, на відміну від регулярної армії рф», – хвалить вагнерівців Буданов.

Буданов уточнив, що внаслідок короткого бунту пригожина було знищено 8 російських військових авіасуден, зокрема повітряний захищений командний пункт на базі літака Іл-22 М.

Заколот пвк «вагнера» у росії

24 червня засновник пвк «вагнера» євгеній пригожин заявив про «похід» на москву після затяжного конфлікту з міністром оборони рф сергеєм шойгу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Загострення почалося після того, як 11 червня міноборони рф заявило, що до 1 липня усі російські добровольчі загони, які перебувають на фронті, мають підписати контракти на службу у регулярних військах. А сягнуло апогею після того, як 23 червня нібито російські війська завдали удару по тиловим таборам бойовиків.

Однак уже надвечір 24 червня пригожин заявив про припинення заколоту. Військові колони «вагнерівців» не дійшли до столиці рф 200 кілометрів.

Виявилося, що білоруський диктатор аляксандр лукашенко за дорученням владіміра путіна провів переговори з пригожиним і запропонував йому припинити заколот. Той погодився.

27 червня кримінальну справу щодо євгенія пригожина припинили, він поїхав до білорусі. Влада рф пообіцяла не переслідувати «вагнерівців», які взяли участь у заколоті з огляду на їхні фронтові заслуги.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Очільник пвк «вагнер» в інтерв’ю журналістам назвав результат заколоту «нормальним», який «усіх підбадьорив». За словами пригожина, він буцімто і не хотів скидати владу у рф, а сам «похід» нібито був вираженням протесту задля збереження угрупування бойовиків та притягнення до відповідальності російського командування.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності