Події

Чергове “замінування” Львівської ОДА зірвало нараду у її очільника

Голова Львівської обладміністрації Маркіян Мальський невдоволений тим, що очільник поліції Львівщини Василь Віконський не відвідуватиме офіційних нарад.

Про це Маркіян Мальський заявив сьогодні під час апаратної наради.

Львівська ОДА часів Революції гідності

– Мені особисто начальник поліції на нарадах потрібен. Я не вважаю позитивним фактом те, що його тут нема, – сказав він.

Нагадаємо, львівські активісти вимагають відставки очільника поліції Львівщини. І навіть заручилися підтримкою депутатів Львівської облради та мають намір поїхати до Києва з цією вимогою. Вони також спробували заборонити апарату голови ЛОДА запрошувати Василя Віконського на всі офіційні наради. Саме про це активісти сьогодні нагадали під час апаратної наради у ЛОДА.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Натомість Маркіян Мальський відповів, що все, що залежало від нього, він вже зробив.

– Не в компетенції обласної адміністрації звільняти силовиків. Нашої думки навіть не питають, коли їх призначають. Я попросив Василя Віконського написати заяву на звільнення. Він мене не послухав. Ми спілкувалися з Офісом Президента та профільним міністерством. Вони знають, що тут діється. Тому я пропоную вам дочекатися завершення слідства. А що стосується мене, то я готовий відповідати за те, що є в моїй компетенції. Але це питання не за адресою, – відповів голова ЛОДА.

Натомість присутні активісти почала вимагати від очільника області, аби він повпливав на фракцію «Слуга народу» у Верховній Раді, щоб там наказали міністрові МВС звільнили Василя Віконського з посади начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області.

– Хай вони саме накажуть, а не попросять звільнити Віконського, – наголосив представник активістів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Суперечку припинив працівник поліції, який повідомив, що приміщення ЛОДА заміноване, і провів евакуацію присутніх на нараді.

Постійна комісія Львівської облради з питань діяльності правоохоронних органів перевірила дії поліції під час протистояння між поліцією та активістами на залізничній станції Соснівка та виявила порушення.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version