Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Чому тікають іноземні капітали з Китаю, – Держдеп постарався?

За період з квітня до червня 2024 року у Китаї був зафіксований відтік інвестицій на рівні $15 млрд.

Про це пише Bloomberg з посиланням на дані Державного управління валютного контролю.

Це лише другий випадок з часу пандемії, коли цей показник став від’ємним. За перші шість місяців він скоротився на $5 млрд.

Якщо падіння продовжиться до кінця року, це буде перший річний чистий відтік з 1990 року, коли почався збір порівнянних даних.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Іноземні інвестиції в Китай різко скоротилися в останні роки після того, як у 2021 році досягли рекордних $344 млрд. На зменшення інвестицій в Китай вплинуло уповільнення економіки, зростання геополітичної напруженості, а також швидкий перехід країни на електромобілі.

Попередні дані Міністерства торгівлі показали, що нові прямі іноземні інвестиції в Китай протягом першого півріччя були найнижчими з початку пандемії у 2020 році.

Вихідні інвестиції з Китаю також стали рекордними. У другому кварталі фірми відправили за кордон $71 млрд, що на понад 80% більше, ніж за аналогічний період минулого року ($39 млрд).

Китайські компанії стрімко нарощують інвестиції, вкладаючи гроші в такі проєкти, як виробництво електромобілів та акумуляторних батарей.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Дані також показали, що аномалія у вимірюванні торгового профіциту Китаю продовжує зростати, досягнувши рекордних $87 млрд у другому кварталі й збільшившись до майже $150 млрд за перше півріччя.

Нагадаємо, Індія випередила Китай і стала лідером за темпом зростання серед найбільших економік світу.

У Китаї в соцмережі Weibo у коментарях під дописом посольства США в Пекіні про захист жирафів тисячі людей поскаржилися на економічні проблеми країни. Коментатори скаржилися на сповільнення економіки Китаю та слабкий фондовий ринок.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності