Фоторепортажі

Чорна полоса єропейських доріг для українців

Якась «чорна полоса» настала для українців на закордонних трасах. Відтак, за минулий тиждень на європейських дорогах сталося три ДТП за участі українців. Два з них закінчилися трагічно. Більше того, в обох випадках загинули прикарпатці.

Так спершу в Угорщині мікроавтобус з тернопільськими номерами на трасі не розминувся з вантажівкою, внаслідок чого травмувалися семеро українців.

А внаслідок ДТП у Румунії на минулому тижні троє жителів Івано-Франківської області загинули, і один попав до шпиталю.
Напівпорожня сільська дорога в румунському селищі Чуперчень. Обабіч траси – квіти та поминальні вінки. Саме тут о пів на шосту ранку, 22 липня, на неосвітленій дорозі зіткнулися два автомобілі.

«Фольксваген з бельгійськими номерними знаками в темряві вилетів на зустрічну смугу й на шаленій швидкості врізався в Деу з українцями… Полісмени, фельдшери, пожежники приїхали на місце аварії, але врятувати всіх постраждалих було неможливо. Тіла затисло в потрощеному салоні, удар був дуже потужний. Троє іноземців загинули, один вижив. Його і ще трьох місцевих відвезли в лікарню міста Сату-Маре. Ми з’ясовуємо причини трагедії», – повідомив полковник румунської поліції Георгій Дан.

У МЗС України трагедію в Румунії підтвердили. Троє наших співвітчизників загинули, один вижив і вже готується до виписки з лікарні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Румунські ЗМІ повідомляють – вижив 25-річний Андрій Павлюк з Івано-Франківщини. Він був в автомобілі разом із друзями – Володимиром Стефанюком, Іваном Сенийсним і Олександром Бендером. Всі нібито з міста Надвірної.

Втім, на сторінках у соціальних мережах хлопців – жодних згадок про трагедію. Тож дипломати перевіряють інформацію.
Але вже точно відомі імена румунів, з вини яких, за попередньою версією слідчих, загинули наші співвітчизники. Це троє хлопців з міста Сату-Маре – Даніель Зімбру, Флорин Буха та Роберт Бран. Усі вчилися і працювали у Брюселі, приїхали навідати батьків. Чи були хлопці тверезі, чому перевищили швидкість і спричинили страшну аварію – з’ясовує поліція. У румунів взяли проби на вміст алкоголю у крові. Версія про надмірну швидкість у слідчих пріоритетна.

А наступного дня після трагедії у Румунії, 23 липня, така ж сумна звістка дійшла до України і з сусідньої Польщі, де теж близько 6 години ранку за 70 км від Варшави український 70-місний автобус з невідомих причин зійшов з дороги і, перевернувшись, врізався у придорожнє дерево у кюветі.

В результаті чого загинуло четверо чоловік і 22 зазнали травм різної степені важкості.

Зі слів поліції автобус перевозив 49 людей.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Автобус прямував за маршрутом Долина – Івано-Франківськ – Варшава, уточнили в МЗС.

А ввечері того ж дня стало відомо, що кількість загиблих унаслідок ДТП за участю українського автобуса в міста Гарволін на сході Польщі збільшилася до п’яти осіб, а отримали поранення 25, а не 22.

Про смерть у лікарні п’ятого постраждалого повідомило «Польське радіо» з посиланням на місцеве телебачення. Згодом це підтвердили і в МЗС.

Ось така вона, «чорна полоса», що минулого тижня спіткала лихою долею українців на славнозвісних європейських дорогах…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Іван Луйко

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version