Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Чорновіл: Яценюк у своєму житті ніяких реформ не здійснював. Ніде. На жодній посаді

Якщо новий уряд буде сформовано за принципами прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, то про боротьбу з корупцією доведеться забути, вважає колишній народний депутат Тарас Чорновіл.

Новий кабінет міністрів очолив старий прем’єр і це – велика помилка, сказав у коментарі для ЗМІ Чорновіл.
«Очікування досить сумні, тому що новий Кабмін, на жаль, очолила людина, яка є старим-новим прем’єром. Я чекаю, що вони нарешті почнуть генерувати, реалізовувати реформи, але пройшло стільки місяців з кінця лютого, коли Яценюк очолив уряд, за цей час ніяких ініціатив по реформах з боку уряду не було. А ті, що були внесені президентом або запропоновані іноземними партнерами, були повністю проігноровані», – сказав політик.

За його словами, якщо буде призначено уряд за принципами Яценюка, то про боротьбу з корупцією можна забути.
«Я очікував би, що цей уряд почне боротися з корупцією. Я дуже сподіваюся, що це все-таки відбудеться, тому що парламентом вже створені антикорупційні механізми. Однак якщо буде формування уряду за принципами, які нав’язує Яценюк, то про це треба забути. побудова попереднього уряду Яценюка було засновано на 100% на корупційному принципі закритих квот. Згадаймо той час, коли найбільш корумповані люди ставилися в самі вищі міністерства, наприклад, екології та ресурсів, аграрної політики, інфраструктури і можна ще продовжувати. Якщо не вдасться уникнути того принципу, який закладався Яценюком з Турчиновим в березні місяці, то надій на подолання корупції у нас немає. Однак «проти Spem Spero! – Без надії сподіваюся», – заявив Чорновіл.

На його думку, реформи все таки почнуться, але з великими труднощами.
«У цьому парламенті в уряду Яценюка немає тієї підтримки, тих можливостей, які були в минулому. Найбільша фракція коаліції, половина коаліції, за Блоком Порошенко, а це означає, що, отримавши можливість стати прем’єр-міністром, частково контролювати формування уряду, Яценюк не зможе. Він, очевидно, буде гальмом реформ, тому що це людина, яка в своєму житті ніяких реформ не здійснював. Ніде. Ні на одній посаді. Подивіться його біографію. Але під тиском Верховної Ради все-таки йому хоч щось реформувати доведеться. Тому надії приблизно такі: реформи і антикорупційна діяльність підуть, але зі страшним скрипом і зі страшним опором зсередини уряду і рази в 4 повільніше, ніж ми могли б сподіватися», – повідомив екс-нардеп.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На думку Чорновола, іноземці в уряді можуть позитивно вплинути на проведення антикорупційної реформи.
«Безпосередньо в уряді іноземці можуть дуже серйозно вплинути на антикорупційну складову. Це, дійсно, серйозно і тому пропозиція про запрошення іноземців на Антикорупційне бюро дуже цікаво, дуже серйозно і дуже перспективно. Іноземці можуть відігравати певну роль в антикорупційній складової та налагодженні антикорупційних схем у ряді. міністерств Наприклад, МВС – бандитський міністерство Аваков нікого не поміняв –.. воно було бандитським, бандитським і залишилося Але введення туди на посаду Першого заступника міністра громадянина Грузії, який має хороший досвід з цього приводу, може розбавити і зруйнувати цю схему, позитив в цьому є», – сказав експерт.

«Рішення про введення реформ в кінцевому рахунку приймається на засіданні Кабміну. Для цього там потрібно мати принаймні половину членів Кабінету міністрів, налаштованих по-реформаторському. Сподіваюся, ми сьогодні побачимо, яким буде склад. Там будуть і іноземці, там будуть і інші.. громадяни неяценюковського клану, тому надія все-таки є найбільше мене цікавить, наскільки іноземці будуть допущені до антикорупційної складової Це може зіграти вирішальну роль», – підсумував Чорновіл.

Сьогодні Верховна Рада має ухвалити низку кадрових рішень, зокрема, проголосувати за склад уряду. Прізвища кандидатів на міністерські посади досі офіційно не були оприлюднені. Парламент домовився сьогодні працювати до тих пір, поки не буде сформовано уряд.

«ГОРДОН»

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності