ВІЙНА

Демократи США увімкнули задню, наступними будуть британці?..

Україні не варто очікувати змін щодо ударів вглиб росії від зустрічі лідерів США та Британії, заявив Білий дім. Речник Білого дому Джон Кірбі підтвердив, що Америка не змінить свою політику. Однак він зазначив, що “не може говорити за британців чи французів”. Хоча, чого ще очікувати тепер від інших, коли США включили задню передачу?..

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер зазначив, що остаточного рішення щодо використання Україною ракет Storm Shadow для ударів по рф остаточно не ухвалене. Заява прозвучала після його бесіди з президентом США Джо Байденом.

Про це повідомляє Politico.

На зустрічі у Вашингтоні американський президент та глава британського уряду обговорювали, зокрема, прохання України зняти обмеження на використання поставлених Сполученим Королівством ракет проти цілей на території росії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Обидва лідери мали бесіду тет-а-тет близько 20 хвилин в Овальному кабінеті перед більшою груповою зустріччю з помічниками щодо стратегічних завдань, включаючи питання по Україну та Близького Сходу.

У розмові з журналістами після сьогоднішнього діалогу з Байденом Стармер натякнув, що подальші події щодо питання далекобійних ударів України по рф можуть відбутися на засіданні Генеральної Асамблеї ООН пізніше цього місяця.

«Очевидно, ми знову зустрінемося в ГА ООН лише за кілька днів із більшою групою осіб», – сказав він.

Також лідери відкинули нещодавні погрози російського диктатора володимира путіна через це питання – мовляв, це начебто може поставити країни НАТО «у стан війни з росією». У розмові з представниками ЗМІ президент США Джо Байден прокоментував це так: «Я не дуже думаю про володимира путіна».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А на питання журналістів про те, як скоро він готовий дозволити Україні завдавати далекобійних ударів ракетами по рф, Байден додав: «Ми зараз це обговоримо».

За словами Стармера, нинішня бесіда з Байденом «не була зустріччю щодо певних можливостей». Разом з тим він додав, що «ми зайняли сильну позицію».

Варто зауважити, що офіційні особи на Заході неодноразово наголошували, що на зустрічі Байдена та Стармера в п’ятницю не буде прийнято рішення щодо ракет Storm Shadow.

Як стало відомо, Сполучені Штати і Велика Британія надали Києву дозвіл на удари далекобійними ракетами по об’єктах у тилу росії, але не оголосили про це офіційно.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано заявив, що залякування російського диктатора володимира путіна про втягування НАТО та європейських країн у війну у випадку використання західних далекобійних ракет на російській території не змінить позиції Євросоюзу стосовно підтримки України.

Російський диктатор володимир путін заявив, що удари Збройних сил України по території росії за допомогою далекобійної західної зброї будуть вважатися прямою участю західних країн у війні.

Раніше ми писали, що російський диктатор володимир путін висловив ідею про можливе обмеження експорту урану, титану та нікелю у відповідь на західні санкції.

Також нагадаємо, що російський диктатор володимир путін вимагає, аби його літак супроводжували російські винищувачі під час поїздки до Туреччини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version