Полеміка

Демократичний діалог влади та мітингувальників під стінами ВР кулаками та кийками

Сьогодні вранці, 19 червня, поблизу будівлі Верховної Ради відбулася акція протесту ветеранів війни у Афганістані, ветеранів АТО, шахтарів та ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Основними вимогами мітингувальників є скасувати монетизацію пільг на проїзд, збільшити компенсацію інвалідам, а також виділити 6 мільярдів гривень на розвиток вугільної промисловості в країні.

Як наслідок, замість того, щоб почути голос своїх громадян, влада вислала до мітингувальників загони поліції, а далі все пройшло по типовому для останніх років “демократичному сценарію”, в результаті якого поблизу будівлі Верховної Ради постраждали щонайменше три людини. За словами начальника київської поліції Андрія Крищенка, одна людина постраждала від газового балончика, а інші отримали травми під час бійки.

Крищенко додав, що після проведення тесту з’ясувалося, що затриманий мітингувальник перебував у стані алкогольного сп’яніння, що є також типовим виправданням правоохоронців у таких ситуаціях. За його головного столичного поліціянта, на площі Конституції біля Верховної Ради нарахували близько тисячі мітингувальників, а ситуація є спокійною і контрольованою. Хоча, як видно з відео, протестувальників було значно більше

Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко повідомив, що в результаті зіткнень біля парламенту постраждали 8 поліцейських і 3 цивільних. За його словами, провокаціями займалися до 15 осіб.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version