Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Дещо більше половини громадян країн НАТО за підтримку України…

Такі дані оприлюднено на сайті НАТО за результатами проведеного соціологічного дослідження перед самітом у Вашингтоні.

«Як і попередні дослідження перед самітами, цього року опитування включало питання щодо російської війни проти України. Близько двох третин респондентів в країнах Альянсу вважають, що російська війна проти України уражає безпеку їхніх країн (63%). Є згода переважної більшості респондентів, що їхня країна має продовжувати надавати допомогу для України (61%)», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, більшість населення країн Альянсу погоджуються, що їхня країна має захищати країну-союзника у разі атаки на неї (63%), ще 70% респондентів проголосували б за продовження членства їхньої країни в НАТО, якщо б це питання було винесено на референдум.

Так, 76% населення країн Альянсу підтримують продовження суттєвих витрат на оборону. При цьому збільшення відсотку тих, хто підтримує збільшення таких витрат, хоча й продовжує зростати, становить на цей час 41% від опитаних респондентів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас значна кількість опитаних зберігає негативне ставлення до росії та Китаю (62% та 48% відповідно).

Повідомляється, що згадане соціологічне опитування було проведено перед черговим самітом НАТО у всіх 32-х країнах Альянсу за участі понад 30 тис. респондентів.

Раніше ми писали, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав підтримку України «найнагальнішим завданням» саміту лідерів Альянсу у Вашингтоні, який відбудеться наступного тижня.

Також нагадаємо, що соцопитування у Румунії свідчать, що чинний заступник генсека НАТО Мірча Джоане – представник Румунії – у рідній країні має найвищу підтримку як потенційний кандидат на президентських виборах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама
Реклама

Популярне за тиждень

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності