ВІЙНА

Дещо більше половини громадян країн НАТО за підтримку України…

Такі дані оприлюднено на сайті НАТО за результатами проведеного соціологічного дослідження перед самітом у Вашингтоні.

«Як і попередні дослідження перед самітами, цього року опитування включало питання щодо російської війни проти України. Близько двох третин респондентів в країнах Альянсу вважають, що російська війна проти України уражає безпеку їхніх країн (63%). Є згода переважної більшості респондентів, що їхня країна має продовжувати надавати допомогу для України (61%)», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, більшість населення країн Альянсу погоджуються, що їхня країна має захищати країну-союзника у разі атаки на неї (63%), ще 70% респондентів проголосували б за продовження членства їхньої країни в НАТО, якщо б це питання було винесено на референдум.

Так, 76% населення країн Альянсу підтримують продовження суттєвих витрат на оборону. При цьому збільшення відсотку тих, хто підтримує збільшення таких витрат, хоча й продовжує зростати, становить на цей час 41% від опитаних респондентів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас значна кількість опитаних зберігає негативне ставлення до росії та Китаю (62% та 48% відповідно).

Повідомляється, що згадане соціологічне опитування було проведено перед черговим самітом НАТО у всіх 32-х країнах Альянсу за участі понад 30 тис. респондентів.

Раніше ми писали, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав підтримку України «найнагальнішим завданням» саміту лідерів Альянсу у Вашингтоні, який відбудеться наступного тижня.

Також нагадаємо, що соцопитування у Румунії свідчать, що чинний заступник генсека НАТО Мірча Джоане – представник Румунії – у рідній країні має найвищу підтримку як потенційний кандидат на президентських виборах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version