Політика

ДФС підпорядкують Мінфіну

До кінця квітня українська влада має підготувати план модернізації Державної фіскальної служби, який передбачатиме реформу керівництва та інституційну реформу. Про це йдеться в Меморандумі про співпрацю між Україною та МВФ.

Це передбачає, зокрема
– оптимізацію територіальних управлінь та вивільнення великої кількості «недостатньо ефективних співробітників»;
– модернізацію та автоматизацію системи митниці, а також поліпшення її управління;
– прояснення питання підзвітності органу із збору надходжень через підпорядкування Державної фіскальної служби Міністерству фінансів, «що допоможе Міністерству покращити координацію податкової політики і адміністрування податків.

«Очікується, що запровадження цієї нової системи розпочнеться з січня 2016 року (структурний маяк). Ми також надалі докладатимемо зусиль для покращення системи вирішення податкових спорів і стягнення податкової заборгованості, зосередившись на найбільших боржниках і підтримуючи заходи, що відповідають кризовим умовам. Ми вживемо заходів для недопущення зростання обсягів протермінованої податкової заборгованості, крім Автономної республіки Крим, Донецької і Луганської областей. Ми посилюватимемо адміністративну спроможність при застосуванні законодавства про трансфертне ціноутворення», – пообіцяв офіційний Київ Міжнародному валютному фонду.

Проте, згідно математичної аксіоми: від перестанови доданків сума не змінюється, стає зрозуміло, що тисячу разів можна додавати нуль до нуля, а в результаті буде все теж – нова влада в Україні…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Тарас Боднар

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version