Фоторепортажі

ДЛЯ ЧОГО ІСНУЮТЬ КОМУНАЛЬНІ ЗМІ?

Українці, яких чи не щороку змушують за щось або когось голосувати, здавалося б, звикли до всього: безглуздої, часто відверто ідіотської, реклами, переважно виссаних з пальця рейтингів партій і кандидатів, буцімто визначених в результаті соцопитувань, яких насправді ніхто не проводив. Звикли до передвиборчих маніпуляцій з допомогою «незалежних» ЗМІ та до зомбування і звичайнісінького їхнього підкупу, який для багатьох ледь не перетворився чи не в основне джерело доходів.

Так нещодавно в Івано-Франківську на багатьох біг-бордах з’явилося зображення рейтингів основних кандидатів на міського голову ласого обласного центру, серед яких буцімто лідирує діючий нардеп і олігарх, представник провладної сили – «БПП-Солідарність», Ігор Насалик. І як не дивно, та чомусь цей сумнівний рейтинг саме розміщено під логотипом… комунальної газети Івано-Франківської обласної ради «Галичина»!

Фактично такий спосіб реклами і водночас підсвідомого зомбування виборця за два тижні до дня виборів, що перемогти має саме цей кандидат, можна вважати ноу хау сучасних виборчих технологій. Звісно, що рейтинги й раніше малювали і використовували для гри з підсвідомістю виборця, але досі їх публікували у газетах, на сайтах, зачитували у теленовинах. А тут, бах, і на біг-бордах розмістили…

Таке нахабство з боку самовпевненого провладного кандидата і комунального ЗМІ (застосування адмінресурсу?), що дало добро на використання власного логотипу, не могло не викликати шквалу обурень в соцмережах, де жваво обговорюються фото зі згаданими бордами та все частіше лунає думка: а чи доцільно з місцевого бюджету (наповнюється за рахунок податків, сплачених громадою) і далі фінансувати комунальні ЗМІ, раз вони причетні до таких брудних технологій?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Дмитро Несміш

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version