Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Дві колони бронетехніки РФ прорвалися в Україну

384013673Вранці 1 липня на територію України з боку російського кордону прорвалося кілька колон з бронетехнікою.

Про це повідомив співголова Громадської ініціативи «Права Справа» Дмитро Снєгірьов.

За його словами, о 5:00 1 липня ц.р. ранку через місто Суходільськ Луганської області з боєм прорвалася колона, що складається з 20 одиниць бронетехніки.

Друга колона прорвалася тим же маршрутом о 07.00.

У свою чергу 09.00 ранку українські військові розпочали дії з блокування цієї ділянки кордону, повідомляє ТСН на своєму сайті з посиланням на Снєгирьова.
Отож, редакція «ЗЛ» за більш детальним коментарем зв’язалася з Дмитром Снєгирьовим телефоном. Ось, що він нам повідомив:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Цієї ночі (ніч на 1 липня – ред.) на територію України з боку міста Донецька Ростовської області РФ були зафіксовані колони важкої бронетехніки, які перейшли через Суходільськ.
Один прорив стався близько 5 ранку, інший – близько 7 ранку. Це були дві колони важкої бронетехніки загальною кількістю десь по 20 одиниць кожна.

На пунктах пропуску в Ізварине та в Червонопартизанську, які раніше контролювалися сепаратистами, ідуть бої.
Бійці Нацгвардії встановлюють конт­роль над кордоном.
Російські прикордонники відступили в глиб території, щоб не наражатися на небезпеку, що свідчить про інтенсивність боїв.

У самому Луганську наразі помічене пересування важкої техніки, загонів сепаратистів. З початком активної фази АТО бої ідуть поблизу Сєверодонецька, триває обстріл блокпостів сепаратистів.
Також близько 02.00 ночі у Луганській області пролунали три вибухи в районі станції Кондрашевська-Нова, внаслідок чого було зруйновано 12 метрів залізничної колії. Рух поїздів на цій ділянці зупинений. Можемо констатувати, що почалася так звана мінна війна, під загрозою опинилося незахищені ділянки залізничної колії.
Загалом спостерігається активізація військових дій від Сєверодонецька до Луганська, тобто, триває реалізація «плану Б» Порошенка, моральний дух українських військовиків досить високий, вони налаштовані за тиждень-два звільнити Луганщину від сепаратистів.

Окрім того, хочу наголосити, що 27 червня у полоні у сепаратистів помер просвітянин Володимир Семистяга, захоплений у полон 24.06. У нього не витримало серце. Терористи приховували інформацію про його смерть. Тіло рідним досі не видали. Також досі в полоні перебуває журналістка Настя Станко з оператором. Я просив би утриматися від коментарів тих, хто повідомив про перебування Насті в Харкові. Це заважає роботі переговорників і військових, які забезпечують звільнення».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Отож, розпочалася справжня війна?

Спілкувався Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності