Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Експерт: Порошенко грає з Путіним через його союзників

Білорусія і Казахстан вже бояться Путіна і хочуть дистанціюватися від конфлікту з Україною. У той час як Порошенко впливає на Кремль з допомогою переговорів із Назарбаєвим і Лукашенко. Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив політолог Володимир Фесенко. Він відзначив стурбованість Мінська й Астани ситуацією на Сході України і тими викликами, які може спровокувати економічну кризу в Росії.

«Цей візит — і Лукашенка і Назарбаєва до Києва — він показав, що і президент Білорусі, і президент Казахстану дуже стурбовані нинішньою ситуацією. Адже це не просто бажання піаритися на кризі на Сході України.

Я думаю, тут інші причини. Насправді вони бачать, що із-за цієї кризи страждає вже не тільки Росія в плані санкцій, в плані падіння цін на нафту, під ударом виявляються і союзники Росії. Тому вони намагаються дистанціюватися, окрему лінію переговорів вибудовують з Києвом», — вважає Фесенко.

Він підкреслив, що Петро Порошенко веде правильну політику з союзниками Росії, оскільки таким чином можна опосередковано впливати на Путіна.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Тут треба віддати належне Порошенко, він це відчув і він відкрив контргру. Він це зробив абсолютно правильно. Не тільки на Заході потрібно вести переговори, але і на пострадянському просторі. Це теж гра з Путіним, через його союзників, які вже бояться Путіна.

Тому що Казахстан вже теж почув про те, що не було Казахстану раніше. Російські націоналісти виявляють претензії на Північний Казахстан. І Лукашенко вже зіткнувся з проблемами. Правда, іншого порядку — фінансовими. Із-за цих проблем, вони щиро прагнуть до якнайшвидшого врегулювання кризи на Сході України», — сказав Фесенко.

Політолог зазначив, що в Митному союзі вже окреслилися кризові тенденції, і Україна повинна скористатися цією ситуацією для захисту власних інтересів.

«А з іншого боку, Мінськ і Астана вибудовують окрему лінію відносин з українським керівництвом. В тому числі із-за економічних проблем. Якщо раніше Порошенко був зацікавлений в цій посередницькій місії, то тепер швидше Лукашенко зацікавлений у Петру Порошенко як посереднику у відносинах із Заходом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Це принципово нова ситуація, її важливо використовувати. Я б не поспішав з висновками, що Митний союз відходить у минуле. Але кризові тенденції там позначилися, і головні союзники Росії дуже стурбовані цими кризовими тенденціями. Тому будуть намагатися проводити більш гнучку політику. В тому числі і з нами», — упевнений Фесенко.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності