Події

Експерт: Заборона на дострокове зняття депозитів — перезріла ініціатива

Заборона на дострокове зняття депозитів – це вже перезріла для України ініціатива. Таку думку висловив економічний експерт, проектний менеджер «Ліги фінансового розвитку» Андрій Блінов.

«Ідея про заборону на дострокове зняття депозитів не просто вдала, а вже перезріла. Я не розумію, чому ми досі лише говоримо про це. Все правління НБУ визнає необхідність такого заходу, а також те, що рішення, прийняті (керівництвом регулятора. – Ред.) в лютому-березні, були неправильними. Зараз в НБУ визнають, що ті рішення варто міняти, але потім кажуть: ситуація помінялася і поки нічого не будемо робити», – процитував Блінов.

За його словами, в НБУ посилаються на вітчизняне законодавство.

«НБУ каже, Центробанк не може порушувати Цивільний кодекс. Але ніщо не заважає регулятору видати постанову, яка не реєструється в Міністерстві юстиції. Вона буде сумнівною з юридичної точки зору, але всі виконують такі постанови», – сказав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, за словами економіста, НБУ може не ввести заборону, а попросити банки застосовувати штрафи за дострокове зняття вкладів.

Нагадаємо, експертне співтовариство протягом останніх декількох місяців пропонує НБУ ввести заборону на дострокове зняття депозитів.

vkurse.ua

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version