Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Експерти: Європа здала Україну Путіну, але він піде далі?

E68066EB-E8C9-403D-9775-EE918E191A80_mw1024_s_nБез військової підтримки Заходу, Київ не має іншого вибору окрім прийняття умов припинення вогню нав’язаних Росією, а Москва зацікавлена у «мирі», щоб уникнути нових санкцій. Сторони конфлікту можуть використати паузу для перегрупування сил, а підстав говорити про те, що Путін задовольниться вже отриманими територіями – немає. На це вказують західні оглядачі та експерти, коментуючи оприлюднений Кремлем «План Путіна».

«З припиненням вогню постає нова Абхазія, Південна Осетія та інші заморожені конфлікти», – твітує колумніст видання Interpreter Mag Ендрю Бовен, коментуючи план примирення, до якого Москва присилувала Київ.

Журналіст Олівер Булоу іронічно резюмує суть плану Путіна для України:

«Ось мій план з семи кроків для будинку мого сусіда: Я залишу собі все, що вже забрав; Мої друзі теж лишають собі все, що загарбали; Мій сусід має відступити з решти будинку; Я призначу посередників; Посередники зі мною погодяться; Хммммм; Ну і нарешті всі забудуть про все, що відбулось?»

Своє бачення логіки «примушення до миру» публікує і кореспондент видання «Волл-стріт джорнал» у Москві Пол Сонне.
«Росія вторглась – Захід нічого не зробив – Путін нав’язує умови миру – у Порошенка немає вибору», – вважає оглядач.
«Як далеко тепер має відступити Українська армія? Чи можна їй лишитись у Слов’янську, Маріуполі?», – питає Сонне.
Справжня мета Путіна не мир, а уникнення санкцій. Економіст фонду «Ренесанс Кепітал» Чарлі Робертсон звертає увагу на повідомлення видання «Блумберг» про те, що у німецькому уряді вже заявили – припинення вогню в Україні дозволить Росії уникнути нових санкцій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Якщо це так, то ми знаємо чому Путін подзвонив Порошенку», – пише економіст.
На те, що припинення вогню покликане не допустити нових санкцій вказує і Ян Сєнскі, дослідник центру «Demos Europa», дописувач видання «The Economist».

«Припинення вогню мабуть дає тим, хто потурає Путіну на Заході, причину не накладати на Росію більш серйозних санкцій. Путін показує всім, як легко дурити Захід», – пише Сєнскі.
Перемир’я, це тактичний хід, Путін піде далі, бо ще не отримав в Україні те, чого прагнув – припускає Деміен Макілрой з британського видання «Телеграф».

«До кінця ще далеко? Ось, що Путін має в Україні, а ось, що йому потрібне», – твітує оглядач, додаючи мапу (див. малюнок) принадливих для Росії цілей на території України.

Макілрой додає – Україна не мала навіть шансу уникнути «припинення вогню» за сценарієм Путіна, адже Захід з самого початку ставив за мету завершення конфлікту на вигідних для Росії умовах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Якщо Захід продовжуватиме бездіяльність, Путін неодмінно рушить далі – переконаний відомий експерт, автор дослідження особистого життя та політики Путіна Бен Джуда.

«Іде нова холодна війна і ми повинні взяти на озброєння агресивне стримування та повне фінансове відмежування від Кремля», – пише Джуда.

Автор нагадує, що у 50-х у відповідь на агресію СРСР, Захід вдавався не до санкцій, а до рішучого посилення оборони.
Нині ж – за словами Бена Джуди – Захід потрапив у парадоксальну ситуацію, з якої не може вийти, через власні принципи.
«Якщо справді взятись за олігархів та російську еліту, Путін подумає (він вже думає), що Захід добивається зміну режиму у Росії. Якщо справді вдарити по економіці Росії, то Кремль вважатиме, що Захід прагне примусити росіян повстати проти Путіна», – описує хід думок західних політиків Джуда.

Він переконаний, «нічого не робити, це все одно, що запросити Путіна далі трощити Україну і перекроювати кордони у Євразії, як він того і прагне».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності