Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Фармацевтичні компанії “попереджають” Світ про нову пандемію…

Сполучені Штати та європейські країни вживають заходів для придбання або виробництва вакцин проти пташиного грипу, щоб захистити птахівників і працівників молочної промисловості, ветеринарів і лаборантів, які перебувають в групі ризику. Це може стримати загрозу нової пандемії.

Про це пише Reuters.

В Управлінні стратегічної готовності та реагування США заявили, що уряд «уважно розглядає» можливість вакцинації працівників ферм та інших людей, які мають тісний контакт із вірусом.

Минулого тижня американські чиновники заявили, що переміщають нерозфасовану вакцину від компанії CSL Seqirus у готові шприци, щоб забезпечити 4,8 мільйона доз вакцини. Європейські посадовці повідомили, що вони ведуть переговори про придбання вакцини CSL для боротьби з пандемією.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Представники охорони здоров’я Канади також заявили, що зустрічалися з місцевим виробником щеплень від сезонного грипу GSK, щоб обговорити придбання та виробництво вакцини проти пташиного грипу.

Інші країни, включно з Великою Британією, теж обговорюють, як запастися вакцинами перед пандемією.

Ці дії відбуваються після вибухового поширення нового штаму пташиного грипу, який з’явився наприкінці 2020 року і спричинив безпрецедентну кількість смертей серед диких птахів і домашньої птиці, а також почав заражати багато видів ссавців.

У березні посадовці США повідомили про перший спалах вірусу серед худоби, яка дає молоко. Хвороба заразила десятки стад у 9 штатах і двох працівників молочної ферми. Близько 20% молока в США має ознаки вірусу, що вказує на ймовірність більшого поширення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вплив вірусу на працівників птахівництва чи молочних виробництв може збільшити ризик того, що вірус мутує та набуде здатності легко поширюватися серед людей.

Раніше щонайменше один королівський пінгвін помер від смертельного штаму пташиного грипу H5N1. Учені ще підтверджують цю інформацію, але якщо вона виявиться правдою, то хвороба може охопити цілі колонії — зараз птахи збираються разом для сезону розмноження.

Європейське агентство з безпеки харчових продуктів (EFSA) попередило про ризик широкомасштабної пандемії пташиного грипу, оскільки люди не мають імунітету проти вірусу.

На одному з арктичних островів Норвегії вчені зафіксували перший випадок загибелі моржа від пташиного грипу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності