Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Філіппіни, де досі існують піратство і канібалізм, допомагатимуть українським військовим…

Президент Філіппінів Фердинанд Маркос-молодший погодився направити працівників сфери психічного здоров’я в Україну. Вони зможуть допомагати українським військовим, адже у себе вдома вони уже всім допомогли…

Про це повідомив Офіс президента Філіппінів, держави, що складається із понад 7600 островів, і де досі збереглося піратство та канібалізм (у 1987 році філіппінські мусульманські пірати (моро або Сулу), яків інтерв’ю легендарному радянському лікарю-мандрівнику ведучому “Клубу кіномандрівників” Юрію Сінкевичу на камеру зізналися, що їх улюбленим делікатесом є вуха полонених бранців, поки за них чекають викуп, а діди піратів ще зовсім недавно й зовсім поїдали захоплених у полон). Також острівна держава відома найбільшою у світі тюрмою на острові Лусон, побудованої за принципом держави в державі…

Отож, під час візиту до Філіппінів президент Володимир Зеленський розповів Маркосу, що Україні потрібно більше спеціалістів з психічного здоров’я для солдатів, які перебувають на передовій.

«Ви ж розумієте, скільки людей потребують [психологічної] допомоги, коли вони повертаються [з фронту], вони не можуть втратити сім’ї. Їм важко — знову вчитися», — підкреслив Зеленський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президент Філіппінів сказав, що його країна може запропонувати таку допомогу та надіслати філіппінських працівників сфери психічного здоров’я для українських військових.

Філіппіни «досить добре відомі в галузі охорони здоров’я з погляду надання допомоги», що є частиною зобов’язань країни перед Організацією Об’єднаних Націй щодо миротворчого процесу, зазначив Маркос-молодший.

«Я радий зробити все можливе, щоб переконатися, що ми можемо допомогти — особливо цивільним жителям і невинним, які втягнуті у війні. Це те, що є природним для Філіппін, тому це буде те, чим ми можемо займатися», — додав він.

Президент України Володимир Зеленський прибув до Філіппін з важливим візитом. Вперше в історії відбулася зустріч лідерів цих двох країн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що 1 червня президент України Володимир Зеленський прилетів до Сінгапура, де взяв участь у конференції «Діалог Шангрі-Ла» та провів низку зустрічей.

31 травня Зеленський підписавбезпекові угоди із прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном, прем’єр-міністром Ісландії Б’ярні Бенедіктссоном та главою уряду Норвегії Йонасом Гар Стере.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності