Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ГЕНЕРАЛ, ЯКИЙ НЕ ПУСТИВ АРМІЮ ПРОТИ МАЙДАНУ попав ПІД ЛЮСТРАЦІЮ!

Екс-командувача сухопутними військами генерала Геннадія Воробйова, який подав рапорт про звільнення згідно «Закону про люстрацію», потрібно повернути на службу в армію.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook журналіст Юрій Бутусов.

«Відразу після прийняття диктаторських законів 16 січня Воробйов, який командував Сухопутними військами, відмовився виконувати наказ Януковича про залучення армії до проведення поліцейської операції в країні. Воробйов негайно подав у відставку, і його вчинок справив сильне враження в збройних силах. Це була відкрита демонстрація незгоди з рішеннями Верховного Головнокомандувача – безпрецедентний крок для кадрового військового людини. Та й для суспільства це був неоціненний сигнал – армія не хоче перетворюватися на карателів. І ось такий чоловік, який сказав Януковичу «ні», потрапив під люстрацію», – пише журналіст.

Він розказав, що коли був прийнятий закон про люстрацію, більшість пройдисвітів у владних кабінетах потрапивши під нього, кинули всі свої сили, щоб втриматися за посади. І багато хто досі сидить собі спокійно, сподіваючись, що закон про люстрацію скоро скасують.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«А Воробйов – шанована у військах людина. Він часто бував в АТО і міг би намалювати собі купу довідок і виправдань – визнав неможливим не виконати закон. І негайно подав у відставку», – підкреслює Бутусов.

Журналіст сподівається, що Верховна Рада все-таки відпрацює процедуру повернення кількох серйозних людей на службу країні – через процедуру співбесіди з Комітетом по боротьбі з корупцією, і люстраційним комітетом Міноборони.

«Я впевнений, що генерал Воробйов, який не тримається за посади, таку співбесіду пройде – і заради таких кількох порядних людей я б приймав окремі закони про повернення на державну службу. Думаю, що Верховний головнокомандувач Петро Порошенко виступить з цією ініціативою», – заявив Бутусов і додав, що як тільки комітет з оборони ВР приступить до роботи, він буде просити розглянути питання про можливість повернення Воробйова на службу.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності