Політика

Гірники Західної України просять розвивати їхні шахти

У профспілці гірників нагадали, що окрім шахт Донбасу ще є і Львівсько-Волинський вугільний басейн.

Голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що Україні недоцільно купляти вугілля закордоном, в той час, коли окрім шахт Донбасу існують аналогічні родовища на Західній Україні.

«Є шахти в Західній Україні у Львівсько-Волинському басейні. Вони належать державі. І тут держава нічого не робить, щоб істотно наростити видобуток вугілля в цьому регіоні, де поруч знаходяться дві теплові електростанції, де не треба возити вугілля на великій відстані», – заявив в ефірі телеканалу «112 Україна» Михайло Волинець. При цьому він зазначив, що українське вугілля буде дешевше за закордонне.

Окрім того, слід зазначити, що на території центральної України знаходиться Дніпровський вугільний басейн, який є одним із найбільших родовищ бурого вугілля у світі. Його запаси оцінюються, за різними даними, у 1,15 мільярдів тонн.
Бойовики ж сьогодні замість олігархів контролюють абсолютну більшість усіх шахт Донбасу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version