Події

Глава НБУ поскаржилася, що її будинок закидали фарбою та яйцями

Цей інцидент вона вважає елементом тиску на неї через нову політику регулятора.

Невідомі в ніч на понеділок закидали фарбою та яйцями будинок голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої.

Про це заявила сама Гонтарєва в ході круглого столу.

“Те, що це буде величезний потік необґрунтованих звинувачень, я не очікувала. Сьогодні в 5 ранку мій будинок атакували 15 осіб. Вони атакували його великими лотками яєць і пакетами з фарбою”, – заявила Гонтарєва.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Голова НБУ пов’язує цей інцидент з тиском, який чиниться на неї з огляду на те, що Нацбанк, за її словами, “наступив на хвіст банкам, які займаються незаконними операціями та відмиванням грошей, олігархічним кланам, які більше не можуть отримувати ресурси в НБУ без адекватних застав і капіталізації”.

Крім того, Гонтарєва поскаржилася, що в структурі Нацбанку також є велика кількість людей, які чинять опір обраного курсу.

Нагадаємо, що на тлі карколомного зростання курсу долара до гривні НБУ ввів ряд жорстких обмежень. Зокрема, постановою від 22 вересня 2014 року № 591 він обмежив продаж валюти в одні руки сумою 3 тисяч гривень в добу. Крім того, з 4 жовтня аналогічна заборона торкнеться і баківських металів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version