Політика

ГРІБАУСКАЙТЕ: СЬОГОДНІ УКРАЇНА ВОЮЄ ЗА ВСЮ ЄВРОПУ

У той час як лідери країн Євросоюзу обмірковують посилення санкцій у зв’язку з ситуацією в Україні, російський президент Володимир Путін отримав попередження, що він «практично знаходиться в стані війни з Європою», передає британська Evening Standard.

Це повідомлення для Москви озвучила після прибуття в Брюссель президент Литви Даля Грибаускайте, на її думку ЄС повинен постачати Київ військовим спорядженням.

«Це факт, що Росія перебуває в стані війни з Україною, – заявила Грібаускайте журналістам. – Це означає, що вона знаходиться в стані війни з країною, яка хотіла б цілком увійти до складу ЄС. Практично, Росія знаходиться в стані війни з усією Європою».

Далі в статті цитується продовження цієї думки Грибаускайте: «Це означає, що ми повинні допомогти Україні… захистити її територію і народ, і надати їй військову допомогу, зокрема, військовими матеріалами, тому що сьогодні Україна воює за всю Європу».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Між тим Девід Кемерон наполіг на тому, що повинні бути «наслідки», якщо імовірно російські військові не будуть відкликані зі Східної України, а голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що ситуація ризикує досягти «точки неповернення», відзначає це ж видання. Дані коментарі з’явилися після появи опублікованих НАТО знімків з супутника, на яких зображені російські військові сили і важка військова техніка на території України, пише видання.

Проте, Путін і далі заперечує присутність російських військових сил в Україні. Крім цього, він також не забув нагадати про ядерне озброєння, яким володіє Росія, відзначається в статті.

За матеріалами Evening Standard

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version