Полеміка

Громадські слухання про приєднання до Івано-Франківська 22 навколишніх сіл проведуть на Водохреща

В Івано-Франківську, 19 січня, на Водохреща, о 15 год. в СШ №25 міська влада має намір провести громадське слухання щодо приєднання до міста 22 (за іншими даними 24) навколишніх населених пунктів, якы адміністративно відносяться до Тисменицького району області і становлять 50% його складової. Райцентр Тисменицю теж планують приєднати до обласного центру.

Відповідне рішення про слухання підписав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

На офіційному сайті Івано-Франківської міської ради оголошення про громадські слухання поки нема.

Підозрілим та обурливим в даній ситуації є те, що громадськість міста широко не поінформована про т.зв. “громадські” слухання, які мають намір провести на саме Водохреща, коли більшість громади буде зайнята святкуванням цього великого релігійного свята, а тому апріорі не зможе взяти участі у “слуханнях”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Окрім цього насторожує й те, що провести найважливіші слухання десятиліття мають намір не в приміщенні міської ради чи якоїсь комунальної установи в центрі міста, куди б усім зацікавленим громадянам було б зручно добиратися, а на міській периферії, у виборчому окрузі секретаря міської ради свободівки Оксани Савчук, а саме в СШ №25, директором якої вона колись ледь не стала… До слова, уродженцем та мешканцем цього мікрорайону є екс-заступник керівника  виконавчого апарату Тисменицької районної ради, а нині депутата облради та голова обласної організації ВО “Свобода” Михайло Королик.

ФОТО: свободівці Р. Марцінків та М. Королик з міським головою Тисмениці С. Свораком, 2018

Питання, хто братиме участь в “громадських” слуханнях, мабуть,  буде риторичним.

Можна багато говорити про переваги, які від такого приєднання отримає міська верхівка. Та що від цього реально отримають громади міста та сіл?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version