Події

Грудень обіцяє бути…

Грудень, зазвичай відомий морозами та снігопадами, цього року підготував сюрприз для нас, ставши теплішим, ніж зазвичай. Прогнозують, що середня місячна температура в Україні в цьому місяці буде вищою на 1-1,5°, ніж звичайна кліматична норма.

Грудень 2023 року обіцяє температури від 3° морозу до 2° тепла (в Криму до 4° тепла), з кількістю опадів, яка знаходиться в межах норми – 34-79 мм (в горах Криму та Карпатах місцями 81-105 мм).

Спеціалісти з Укргідрометцентру нагадують, що зазвичай у грудні середня температура коливається від 1-5° морозу, на Закарпатті та у південних областях місцями від 0-2° тепла, а в Криму до 6° тепла.

Абсолютні екстремальні значення температур варіюють від 10-18° тепла (до 25° на півдні Криму) до -24-32° морозу (місцями 35-38° морозу в східних, північно-східних областях та на Прикарпатті).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Синоптики зазначають, що очікується нормальна кількість опадів від 30-66 мм (у горах Карпат, Криму та Закарпатті місцями 76-139 мм). У більшості областей утвориться сніговий покрив, але на півдні країни це не щороку стається.

Детальний прогноз по декадах грудня

  • Перша декада: Очікується переважно прохолодна погода з невеликими опадами, а також можливі невеликі заморозки в окремих районах.
  • Друга декада: Прогнозується тепла погода, супроводжувана частими опадами у формі дощу та мокрого снігу.
  • Третя декада: Очікується помірковано тепла погода з невеликими опадами.

Додатково надаються рекомендації у зв’язку з передбаченим теплом у грудні:

  • Одяг: Рекомендується одягати теплий одяг, проте не занадто щільний, щоб уникнути перегріву.
  • Головні убори, шарфи, рукавички: Важливо не забувати про головні убори, шарфи та рукавички для збереження тепла.
  • Уникати кутання в шарфи та светри: Рекомендується утримуватися від надто щільного кутання в шарфи та светри, щоб не порушити кровообіг тіла.
  • Пити більше рідини: Для уникнення зневоднення рекомендується збільшити споживання рідини.

Такі заходи спрямовані на збереження комфорту та здоров’я під час незвичайно теплого грудня.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version