Полеміка

Гриценко: Навіщо Наливайченко зробив «сенсаційну» заяву?

Голова СБУ Валентин Наливайченко в ефірі каналу 1+1 заявив, що рік тому під час розстрілів на Майдані групами снайперів-іноземців керував не хто-небудь, а особисто помічник Президента Російської Федерації Владислав Сурков. За словами голови СБУ, в рамках кримінального провадження зібрано відповідні покази з документальним підтвердженням. Слідство виявило, що російські снайпери, якими керував Сурков, цілилися і в активістів Майдану, і в співробітників МВС…
Якщо по суті, то ця заява голови СБУ зараз уже мало кого здивує. За рік, що минув, ми переконалися, що Путін – це ворог, агресор, окупант, за наказами якого вбито тисячі наших громадян. Сурков? Його помічник, багаторічний «куратор» путінської політики в Україні. Тож нічого несподіваного, якщо по суті. Але…

Виникає питання: навіщо Валентин Наливайченко зробив цю заяву?

1. Якщо факти злочинів Суркова були відомі й доведені слідством не вчора-сьогодні, а раніше, тоді ЧОМУ СУРКОВА ДОТЕПЕР НЕ ЗААРЕШТУВАЛИ? Це ж не державна таємниця, що путінський емісар Сурков у Києві буває нерідко, інколи приїздить на тиждень-півтора, відвідує Банкову, спілкується з багатьма, в тч з Президентом. Тож якщо він організатор убивств на Майдані – чому не затримали дотепер?

2. Якщо факти злочинів Суркова стали відомі й доведені буквально зараз, напередодні роковини розстрілів, тоді навіщо голова СБУ на весь світ про це розголосив? Щоб Сурков надалі спілкувався з Медведчуком, чи Порошенком на зустрічах у Мінську або по телефону – ЩОБ БІЛЬШЕ НЕ ЇХАВ ДО УКРАЇНИ, УНИКАЮЧИ АРЕШТУ?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

3. Можливо, спроби затримання Суркова нашими правоохоронцями були, але вони були невдалими? Хіба Суркову, як рік тому Януковичу & Co, теж вдалося втекти від арешту – на вертольоті, або машиною десь там через Чонгар, чи Ізварине? Не вірю в це, але маємо знати напевно.

Сенсаційна заява голови СБУ була публічною. Тому питання так само ставлю публічно. Бо сенсацій про резонансні злочини за рік ми чули чимало й різних – суспільству вже потрібні відповіді, чесні й переконливі.

Джерело: А. Гриценко, УП

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version