Фоторепортажі

І ЧОМУ НАС НАЗИВАЮТЬ «БИДЛОМ»?

Нещодавно управління торгівлі Івано-Франківського виконавчого комітету спільно з управлінням економічного та інтеграційного розвитку провели спільну нараду з керівниками спортивно-оздоровчих та нічних клубів. На ній керівникам розважальних закладів порекомендували утриматись від проведення шоу-програм та обмежити розважальні заходи в місті. Адже на сході фактично триває неоголошена війна…

Тоді, за словами начальника Управління торгівлі Івано-Франківського виконавчого комітету Олега Ганчака, майже усі представники нічних закладів з «розумінням» поставились до такого прохання: «Ніякого спротиву з боку власників нічних закладів не було. Навпаки, усі з розумінням поставились до прохання обмежити організацію феєричних шоу на час проведення АТО на Сході країни. Але як надалі розважатимуть публіку – залежить від адміністраторів нічних закладів. Надіємось на їхнє сумлінне ставлення до поставленої задачі», – зазначав тоді Олег Ганчак.
Але виявилося, що у кожного це «розуміння» своє…
Так в одному з нічних закладів Івано-Франківська під гучною назвою «El Dorado» чи то на підтримку, чи з інших не зовсім зрозумілих мотивів щотижня влаштовують «патріотичний» стриптиз. Назвали такі вечірки також «символічно» – «I love Ukraine». А завдяки місцевим ЗМІ та інтернету фото та відео з шоу набули розголосу по всій Україні та вже далеко за її межами.
Отож, родзинкою цих суботніх вечорів є стриптиз у виконанні дівчат, одягнених в національне вбрання. Дівчата хвацько витанцьовують, розмахуючи стягом України у вишиванках, жовто-блакитній білизні та з віночками на головах.
Звучить та виглядає наче й патріотично, та чи не зневага це до українських символів, особливо в часи, коли за Українську Незалежність гинуть патріоти свої держави, а інші на такому ню-патріотизмі заробляють чималі гроші. Чи, можливо, усі кошти виручені під час цих шоу перечисляються на потреби АТО?..
Представник Національної експертної комісії України з питань захисту моралі в Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській та Чернівецькій областях Ігор Андруняк зазначає, що права на проведення таких «розваг» даний заклад немає. Адже це суперечить Закону України «Про захист суспільної моралі», 2 Стаття якого забороняє пропаганду блюзнірства та неповаги до національних символів.
За словами пана Андруняка, цьому нічному клубу цього року вже надсилали письмові звернення, в яких рекомендували привести свою діяльність у відповідність до Закону «Про захист суспільної моралі», проте цього не відбулось. Вочевидь, власники закладу мають неабияку підтримку в правоохоронних структурах та органах місцевої «патріотичної» псевдомайданівської влади?!.

Тарас Боднар

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version