Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

І влада, і опозиція просто приречені на те, щоб домовлятись – О.Криницький

Krynytskyi1І влада, і опозиція просто приречені на те, щоб домовлятись, – стверджує заступник голови – керівник апарату Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олександр Криницький. Про це він заявив на минулому тижні в актуальному інтерв’ю телеканалу «РАІ».

«Події, які на сьогоднішній день відбуваються, – ми знаємо, з чим це все пов’язано. Найперше що я хотів би задекларувати – це те, що позиція Президента України Віктора Федоровича Януковича, Уряду України на чолі з Миколою Яновичем Азаровим, більшості у Верховній Раді залишається незмінною – це євроінтеграція. Але євроінтеграційний процес повинен бути прагматичним, він повинен в першу чергу враховувати національні інтереси», – зазначив Олександр Михайлович. З його слів, після Вільнюського Саміту очікування багатьох людей на швидке підписання договору про асоціацію з Європейським Союзом не справдилися. Разом з тим, заступник голови облдержадміністрації наголосив, що асоціація з ЄС не означає автоматичного вступу до європейської спільноти: «Маємо яскравий приклад – Туреччину, яка понад 40 років має підписану угоду і ще не перебуває у європейській сім’ї. однак Україна – і географічно, і ментально ми частина європейської сім’ї, і особисто я переконаний, що незабаром ми там будемо. Але не може цей шлях відбуватися з розривом економічних стосунків, які є з нашими сусідами – з тією ж Росією. І ми всі з вами розуміємо і знаємо, що економіка особливо Сходу, Півдня нашої держави надто глибоко інтегрована з Росією. Реалізація товарів і послуг – також і на Сході, і на Півдні, і в Центрі України, і навіть на підприємствах Західної України, які орієнтовані по випуску продукції на найбільшого нашого торгівельного партнера – Росію, працюють десятки, сотні тисяч людей – годувальників своїх сімей, і тому цей момент неможливо не враховувати, як і неможливо погоджуватися на окремі умови, які були висунуті, зокрема Міжнародним валютним фондом, – про заморожування росту заробітних плат, пенсійного забезпечення, про ліквідацію пільг».

Зі слів Олександра Криницького, керівництво держави та області сьогодні згідне з тим, що ліквідувати пільги потрібно для тих людей, які цього не потребують, але люди, які є соціально незахищеними, люди, які опинилися у складних життєвих умовах, безумовно потребують підтримки держави. «І тому я глибоко переконаний, що врахувавши прорахунки більш детально і більш предметно попрацювавши над компенсаторами, які ми би повинні і хотіли би отримати – ніхто не говорить, що це має бути на безповоротній основі, але зрозуміло, що у такому важкому переході нас потрібно підтримати для того, щоб ми вийшли з цих процесів з якомога меншими втратами, – зазначив чиновник і додав, – Що стосується майданів, ми знаємо, після яких подій вони відбулися, я вірю і знаю про те, що це невигідно і правлячій партії, не вигідно і Уряду, не вигідно в першу чергу і Президенту держави і просто відхиляю таку думку про те, що це могло бути за їхніми вказівками, за їхніми дорученнями. Очевидно, на рівні керівництва МВС, але це знову ж таки повинні дати фахову оцінку працівники Генеральної прокуратури, які розпочали вивчення і дослідження усіх цих фактів. Зрозуміло: будь-яка людина незалежно від політичних поглядів, засуджує надмірне і непотрібне використання сили з будь-якого боку, тому що суспільство досягне добрих результатів тільки тоді, коли в нього буде порозуміння і злагода, коли ми спільно не будемо шукати поміж себе ворогів, а будемо працювати на шляху на курсі до Європейського Союзу. І влада, і опозиція просто приречені на те, щоб домовлятись, тому що рано чи пізно опозиція стає владою, влада стає опозицією. В цьому є процесі завжди циклічність. Єдине питання: який час перебуває, наскільки отримає вотум довіри від своїх громадян. Як за опозицією так і за владою – сотні тисяч людей, і тому політикам на найвищому рівні просто необхідно сідати за стіл переговорів, про що заявив і Президент України, і Микола Янович Азаров, що будуть зроблені належні висновки – люди, винні в ескалації ситуації, будуть жорстоко покарані, але ці процеси перемовні повинні розпочинатися і повинні вони спільно знаходити виходи з ситуації, яка склалася».

Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації

Дивіться відео  

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності