Події

І ЗНОВУ «ОРЕНДАРІ-СВОБОДІВЦІ»

Наприкiнцi жовтня т. в.о. голови Львiвської ОДА Юрiй Турянський одним розчерком пера вiддав у користування аж на 49 рокiв двi дiлянки бiля села Нижня Рожанка на мальовничій Сколiвщинi.

Одну з них площею майже 50 соток отримала Олена Тiстик, дружина депутата-свободівця Львiвської облради, а водночас i члена постiйної комiсiї з питань екологiї, природних ресурсiв та рекреацiї.

Як написано у розпорядженнi т. в. о. голови ЛОДА, дiлянку лiсу, що належить Рожанському лiсництву ДП «Славське лiсове господарство», надали панi Тiстик у платне користування «з рекреацiйною метою». Щоправда, позаяк термiн користування чималий, у договорi лiсiвники мають передбачити пункт, вiдповiдно до якого дiлянку можна буде вилучити для суспiльних потреб. А ще розпорядженням заборонено зводити капiтальнi споруди у цiй частинi лiсу. Ще 20 соток на дiлянцi поряд на такий же термiн i за такими ж умовами надали Iринi Бiлинськiй.

«Ділянки, про якi йде мова, вельми привабливi – тут i гори, і лiс, i галявини, а неподалік протікає рiчка, – розповіли в сiльськiй радi Нижньої Рожанки. – Але головне, що поряд – автотраса, тож для відпочинкового бізнесу таке місце саме те!»
Селяни досi не знають, що саме «орендарі» збираються там робити, бо наразi новi власники дiлянок у лiсi не бралися до роботи. «Лісівники, якi відповідають за цю дiлянку, запевняють, що цiльове призначення змiнювати не можна, вирубувати лiс – теж, – сказали в сiльрадi. – Сподiваємося, орендарi там наведуть лад, поставлять кiлька «грибочкiв» для відпочинку, не завдавши шкоди деревам. Зрештою, на дiлянцi є галявини, де можна розмiстити навiси».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що нещодавно Володимир Тiстик та його рiдний брат, теж депутат-свободівець, тільки уже Львiвської міськради, Ярослав Тiстик. грубо порушили чинне законодавство, самовiльно звiвши на вулицi Мазепи у Львовi величезну будiвлю. Тодi, пiд час реконструкцiї власники торговельно-розважального комплексу, збiльшили його площу у п’ять разiв та ще й нахабно намагалися узаконити самобуд через суди.

До речi, це вже не вперше керiвницто областi обдаровує «свободiвцiв» лiсами. Так, в останнi днi перед вiдставкою екс-голова ЛОДА Iрина Сех подбала про однопартiйцiв. Як тоді уже повідомляла «ЗЛ», Iрина Iгорiвна розчерком пера надала 70 соток лiсу в користування термiном на 49 рокiв фiрмi однопартійця Ігоря Кривецького (більш відомого завдяки ЗМІ як «Пупс»).

Ярослав Гібура

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version