Спецпроєкт. Донбас.

Іноземців прийматимуть на контрактну службу до Сил територіальної оборони ЗСУ

Іноземці та особи без громадянства зможуть стати добровольцями Сил територіальної оборони Збройних Сил України, – закон.

Таку можливість передбачає Закон «Про основи національного спротиву», що був прийнятий Верховною Радою 16 липня і наразі очікує підпису президента.

Зокрема підпункт 1 пункту 1 статті 1 закону передбачає, що іноземець чи особа без громадянства, який перебуває в Україні на законних підставах впродовж останніх п’яти років може бути на добровільній основі зарахований для проходження служби у складі добровольчого формування Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Водночас наступний підпункт визначає, що добровольче формування територіальної громади – це воєнізований підрозділ, сформований на добровільній основі з громадян України, які проживають у межах території відповідної громади, який призначений для участі у підготовці та виконанні завдань тероборони в межах території відповідної територіальної громади.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Порядок комплектування добровольчих формувань територіальних громад на добровільній основі ще має затвердити Кабінет Міністрів України.

ФОТО ілюстративне, з відкритих джерел

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version