Полеміка

Іспанській принцесі, яка померла від коронавірусу, було 86

Двоюрідна сестра іспанського короля Філіпа VI, принцеса Марія Тереза, померла від коронавирусу.

Їй було 86 років, і це перша жертва пандемії COVID-19 серед представників монарших родів Європи.

Про смерть Марії Терези повідомив її молодший брат, принц Сикст Генріх Бурбон-Парми. Сім’я Пармських Бурбонів – молодша гілка іспанської королівської родини.
Марію Терезу називали “червоної принцесою” через прихильність до ідеї “соціалістичної монархії”. Вона одночасно підтримувала монархістської партію карлістів і критикувала капіталізм. При цьому вона вважала, що замість класової боротьби необхідний постійний пошук згоди. У неї не було дітей, так як вона ніколи не була заміжня і жила одна.

Коронавірусом інфіковані ще двоє представників королівських родин: спадкоємець британського престолу принц Чарльз, старший син Королеви Великобританії Єлизавети II, а також правлячий князь Монако Альбер II. У самого іспанського короля тест негативний.

Іспанія на другому місці в світі за кількістю смертей від коронавирусной інфекції. В країні померли понад 5 тисяч осіб. Водночас, як і в Італії, померлим посмертного медичного розтину не проводять, а тому не слід забувати, що у цих людей окрім літнього віку могли бути й інші причини смерті: інфаркт, інсульт, онкологія і т.ін.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version