Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Ізюм, Куп’янськ, Балаклія – це тільки початок кінця орди

У суботу українські збройні сили увійшли до ключового військового опорного пункту російських військ Ізюма, продовжуючи стрімке просування на північному сході країни, що є початком нового драматичного етапу у більш як шестимісячній війні.

Міністр оборони України Олексій Резніков переконаний, що після ще кількох навіть невеликих перемог ЗСУ на фронті росіяни почнуть втікати, але не береться прогнозувати дату закінчення війни:

 “У мене якраз інше чуття – Я переконаний, ще декілька успіхів на фронті в якості певних, нехай незначних, але перемог, і війська росіян будуть бігти, а вони будуть, повірте мені, тому що ми сьогодні руйнуємо їхні логістичні ланцюжки, склади і так далі. І постане питання: а куди їм діватися? І моральний дух… це буде, як лавина, дрогне одна лінія оборони, і воно посиплеться“.

А ось що пише газета The New York Times:

«Звільнення Ізюма – стратегічно важливого залізничного вузла, який російські війська захопили в березні після кровопролитних тижневих боїв, – знаменує собою поворотний момент у війні після принизливої поразки росії біля Києва навесні», – вважає видання.

“Блискавичний наступ на північному сході країни прийшов на зміну війні на виснаження. За лічені дні російська лінія фронту прогнулася, московські війська втекли, населені пункти один за одним знову стали під жовто-блакитний прапор України, – як місто Куп’янськ на північ від Ізюма, яке розташоване на ключових шляхах постачання до східної лінії фронту”, – зазначає газета.

На думку експертів, прогрес українського контрнаступу на сході в поєднанні з повільнішими й обмеженішими успіхами на півдні є одними з найвизначніших змін на лінії фронту війни за останні місяці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас деякі військові аналітики попереджають, що швидке просування ЗСУ призведе до розтягування лінії фронту, що може зробити їх більш вразливими до російських контратак.

До слова, успіхам ЗСУ порадів і всесвітньо відомий американський письменник Стівен Кінг, який написав у Твіттері: «Українці сьогодні дають по сраці. Слава Україні!»

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні в суботу, що від початку вересня Збройні Сили Україні звільнили від російських окупантів уже 2 тисячі кілометрів української території.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності