Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Калій йодид приймати українцям чи ні? – ситуація з пожежею на ЗАЕС…

Пожежа на Запорізькій АЕС, яку російські окупанти влаштували ввечері 11 серпня, це провокація з боку загарбників, зокрема, щоб дискредитувати ЗСУ.

Про це заявив міський голова Енергодару Дмитро Орлов.

За словами міського голови, градирні, в яких сталася пожежа, використовувались в технологічному процесі для додаткового охолодження сирої води, яка є у водоймі-охолоджувачі для реакторів АЕС. Вони не працювали вже досить довгий час. Зазвичай дані конструкції працюють влітку під час функціонування досить суттєвої кількості енергоблоків.

«Зараз оскільки всі блоки в холодному стані, вони не працюють взагалі, там горіти взагалі нема нічому. Якщо окупанти туди щось не нанесли, що може горіти. Там виключно металеві конструкції й залізобетоні. Тому фізично там займатись було нічому горіти», – сказав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Орлов не виключає, що таким чином, окупанти вчергове намагаються звинуватити в атаках на ЗАЕС українських військових.

«До діючих енергоблоків, до ядерних установок, там досить суттєва відстань – близько кілометра до найближчого енергоблока. Тому з погляду якихось ядерних радіаційних небезпек, їх немає. Радіаційний фон зараз у нормі, такий який і був до цього моменту», – поінформував він.

Нагадаємо, що Міненерго заспокоїло українців після ворожої провокації на ЗАЕС. Викидів радіоактивних речовин внаслідок пожежі на градирні тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції не зафіксовано.

Напередодні, 11 серпня, ввечері президент України Володимир Зеленський повідомив, що російські окупанти влаштували нову пожежу на території Запорізької атомної електростанції. Раніш у Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ) вже висловлювали стурбованість через сильні пожежі поблизу ЗАЕС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Енергоатомі зауважили, шо пожежа могла статися і через недбалість російських загарбників, і через навмисний підпал.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності