Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Камала Гарріс злякалася дипфейків*, – Сенат під неї прийме суровий закон

Сенат США ухвалив одноголосно законопроєкт DEFIANCE Act, який надає жертвам дипфейків*, включно з сексуальним характером, створених без їхньої згоди, право подавати позови до суду на творців цих зображень. Про це йдеться на сайті Конгресу.

Дипфейк* (англ. deepfake від deep learning «глибинне навчання» + fake «підробка») – методика синтезу зображення або голосу, заснована на штучному інтелекті.

Закон дозволяє жертвам отримати фінансову компенсацію відповідно до завданих збитків, яка може становити до $150 000, а у випадках, коли ці зображення пов’язані з насильством чи переслідуванням, до $250 000. Законопроєкт тепер передано на розгляд Палати представників США.

Згідно із заявою лідера більшості Чака Шумера, дипфейки стали розповсюдженою проблемою, яка може порушити життя людей. Він наголосив, що DEFIANCE Act є одним із запобіжників з боку штучного інтелекту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Незабаром після оголошення про те, що віцепрезидента США Камала Гарріс братиме участь в президентських перегонах 2024 року, в TikTok та X завірусився дипфейк з її «промовою», створений ще торік.

23 червня на YouTube відбулася п’ятигодинна пряма трансляція, під час якої дипфейк Ілона Маска закликав глядачів внести свою криптовалюту на конкретний вебсайт і взяти участь у розіграші призів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності