Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Католицькі єпископи засудили олімпійське шоу в Парижі, але не антиПапа франциск…

Єпископ Роберт Баррон розкритикував грубе глузування з Тайної вечері та християнської віри, що було частиною церемонії відкриття Олімпійських ігор.

«Очевидно, Франція відчула, що найкраще представити свою культурну позицію вона зможе, познущавшись над центральним моментом християнства», — сказав він у відео для соцмережі Х.

За словами єпископа, це грубе, легковажне знущання над християнською вірою виглядає ще гірше, з огляду на той факт, що раніше Францію називали «старшою донькою Церкви». Він нагадав, що свого часу у Парижі навчалися й викладали такі люди, як Тома Аквінський, і жили такі діячі, як Вікентій де Поль.

«Культура Франції багато у чому заснована на християнстві — і тут я маю на увазі пошану до особистості, прав людини та свободи, — сказав він. — Глибоко секуляристське постмодерне суспільство добре знає, хто його ворог; вони самі вказують на нього, і ми повинні їм вірити; вони говорять нам, хто це».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Єпископ наголосив, що католики не повинні бути сором’язливими, що вони мають чинити опір і зробити так, щоб їхні голоси були почуті.

«Чи наважилися б вони познущатися з ісламу подібним чином? — риторично запитує Баррон. — Чи могли б вони навіть мріяти про те, щоб у такий грубий публічний спосіб висміяти сцену з Корану? Ми всі знаємо відповідь».

Іронічно, що напередодні Олімпійських ігор антиПапа франциск, цей аргентинський комуніст, що з допомогою змови захопив владу у Католицькій Церкві, закликав припинити всі глобальні конфлікти та війни на час їх проведення, а учасників ігор попросив сприяти гармонії та братерству.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності