ВІЙНА

Керівництво НАТО вчергове збереться, щоб вчергове обговорити вступ України до Альянсу

Міністри закордонних справ країн НАТО обговорять перспективи вступу України до альянсу. Засідання відбудеться сьогодні, 1 червня, в Осло.

Про це повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг перед зустріччю.

Він зазначив, що протягом останніх місяців члени НАТО та партнер надали Україні безпрецедентний рівень підтримки і підтримала її прагнення приєднатися до альянсу.

“Ми також обговоримо прагнення України до членства, і всі члени альянсу погоджуються, що двері НАТО відкриті для нових членів. Усі члени альянсу також погоджуються, що Україна стане членом альянсу”, – каже колишній норвежський лівий соціаліст Столтенберг.

Водночас, за словами генсека, пріоритетом наразі залишається допомога Україні та її перемога у війні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
“Треба зробити так, щоб Україна перемогла у цій війні. І коли війна закінчиться, ми маємо забезпечити, щоб історія не повторилася, щоб ця модель російської агресії проти України справді припинилася, а отже, ми повинні мати рамки для забезпечення гарантій безпеки України після закінчення війни”, – каже генсек.

Раніше ми писали, що ракетні обстріли та атаки дронів проти мирного населення, які московія здійснює проти Києва та інших міст та селищ України, є воєнним злочином та терористичним нападом, за який винні будуть притягнуті до відповідальності.

Також нагадаємо, що країни-члени НАТО не дозволять московії вирішувати, коли Україна зможе приєднатися до Альянсу.

головне ФОТО – ілюстративне

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version