Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Хто, яку військову техніку і кому палив? – розслідування

Нацполіція спільно із СБУ викрила 68 осіб, причетних до підпалів техніки військовослужбовців і волонтерів (ТЦКшників).

Про це повідомив начальник карного розшуку Національної поліції Вадим Дзюбинський в ефірі телемарафону.

«Нацполіція спільно із СБУ розкрили 59 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців і викрили 68 осіб у скоєнні цих злочинів», – заявив він.

За словами правоохоронця, найбільше підпалів авто зафіксовано у Києві, Одесі, Дніпрі і Харкові.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він розповів, що підпали скоюють особи різної вікової категорії, лише частина із них є неповнолітніми. Усіх їх об’єднує бажання заробити швидкі і легкі гроші, додав Дзюбинський.

Він заявив, що автомобілі були підпалені на замовлення представників спецслужб рф.

Начальник карного розшуку НПУ розповів, що зазвичай людей вербують, коли вони шукають роботу в інтернеті, зокрема через телеграм-канали натрапляють на оголошення про роботу. Далі із ними зв’язуються анонімні адміністратори і пропонують за грошову винагороду здійснити підпал автомобілів.

Дзюбинський зазначив, що підпал авто військовослужбовців кваліфікується як заподіяння шкоди обороноздатності держави – ст.113 (диверсія) і ст. 114 (перешкоджання діям ЗСУ) ККУ. У випадку настання особливо тяжких наслідків це кваліфікується як тероризм. За підпали авто передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі від 6 років до довічного ув’язнення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше в Одесі Служба безпеки спільно з Національною поліцією затримала групу молодиків, які вчинили серію підпалів військових автівок. Зловмисники діяли на замовлення російської ФСБ.

Раніше працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо начальника одного із військових підрозділів на Одещині. Він вимагав хабар у військовослужбовця за допомогу зі встановлення другої групи інвалідності його матері.

Крім того, в Одесі четверо медиків одного із Центру первинної медико-санітарної допомоги міста організували схему оформлення фіктивних медичних документів для військовозобов’язаних. Обвинувальний акт у цій справі вже скерували до суду.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності