Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Кілер мав вирішити сімейні чвари між іноземними студентами в Івано-Франківську

В Івано-Франківську, де сьогодні у трьох університетах навчається майже 1,5 тис. іноземних студентів, співробітники Служби безпеки України попередили замовне вбивство громадянина однієї з країн Євросоюзу та затримали організаторку злочину колишню дружину жертви, яка є теж іноземною-студенткою.

Оперативники спецслужби отримали інформацію, що іноземка, громадянка Польщі, яка навчається в одному з вишів обласного центру (за непідтвердженою інформацією в медуніверситеті), підшукує виконавця для здійснення вбивства, повідомляє СБУ .

Правоохоронці встановили, що жінка планує «прибрати» свого колишнього чоловіка. Мотивом стало те, що після розлучення їхня спільна дитина залишилася з батьком, а саму жінку суд зобов’язав сплачувати аліменти.

Життя колишнього чоловіка вона оцінила в 4,3 тисячі доларів США. При цьому вбивство мало бути скоєне за кордоном та виглядати як нещасний випадок, що забезпечило б їй алібі.

Правоохоронці затримали замовницю та «кілера» у момент передачі авансу – $500 поряд із будинком, де жінка винаймала квартиру.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У межах відкритого кримінального провадження за п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України зловмисниці оголошено про підозру та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 15 років.

Заходи із попередження злочину проводились спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Про затримання іноземної громадянки повідомлено консульство іноземної країни.

Нагадаємо, що у 2017 році в озері на Івано-Франківщині було виявлено тіло іноземної студентки місцевого медуніверситету родом з Болгарії з ознаками насильницької смерті, в якій відразу звинуватили співмешканця покійної, теж студента-медика, громадянина Туркменістану. На сьогоднішній день обвинувачений хлопець провів у слідчому ізоляторі майже 3,5 роки, а слідство, яке ведеться із процесуальними порушеннями, і досі не змогло надати переконливих доказів його причетності до смерті дівчини…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version