Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Кокаїну на € 83 млн. завезли до супермаркету у Чехії…

Несподівану знахідку зробили комірники продуктової мережі Albert у чеському місті Клецани (на околиці Праги). У ящиках із бананами вони виявили брикети кокаїну загальною вагою 646 кг.

Партія бананів надійшла до Чехії з Еквадору транзитом через Амстердам. Якби знайдений обсяг наркотику продали на чорному ринку, то злочинці могли б заробити близько 2 млрд крон (83 мільйона євро). Адже один грам кокаїну коштує в середньому 3000 крон (1 чеська крона = 1,67 гривні).

«Співробітники супермаркету “Альберт” виявили підозрілі брикети в суботу вдень під час розвантаження палет з біобананами. Вони одразу зателефонували до поліції. Підозрювальний порошок був розфасований у брикети по одному кілограму. Перевірка показала, що йдеться про кокаїн», – розповіли у поліції.

Поліцейські перевірили інші склади Albert по всій Чехії, але наркотиків більше не знайшли.

Ймовірно, сталася логістична помилка – хтось із організованої злочинної групи не встиг вчасно вилучити наркотики із вантажу фруктів. Порушено кримінальну справу, поліція з’ясовує хто відправив та кому призначалися ці наркотики.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, 2015 року схожий випадок також стався у Празі. Тоді у супермаркеті Lidl у коробках із бананами знайшли 100 кг кокаїну. Поліція розслідувала два роки, але в результаті закрила справу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності